V jičínské a trutnovské nemocnici jsou testováni zaměstnanci a pacienti na Covid-19 v souvislosti s nákazou dvou zdravotníků

Zaměstnanci a pacienti v Oblastní nemocnici Jičín a Oblastní nemocnici Trutnov, kteří přišli do kontaktu s Covid-19 pozitivními zdravotníky, jsou testováni na Covid-19. Nakaženými jsou lékař a lékařka z trutnovského ARO a jičínského oddělení neurologie, kteří se nakazili ve svém volném čase. Všechny dosud provedené testy jsou negativní, na výsledek části testů se ještě čeká. Zatím nebylo třeba aktivovat jiná opatření, obě nemocnice fungují bez omezení.

8. 7. 2020

„Obě naše nemocnice na přijímaných opatřeních úzce spolupracují s Krajskou hygienickou stanicí KHK, na nastavování postupů se podílí také koncernový epidemiolog, tak, aby situace zůstala co možná nejvíce pod kontrolou,“ řekl k průběhu přijímaných opatření Ing. Aleš Cabicar (TOP 09), náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví.

Oběma nemocným lékařům našich nemocnic přeji brzké uzdravení a doufám, že se budou moci brzy vrátit do běžného pracovního života,“ dodala k nastalé situaci předsedkyně představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Lucie Chytilová

Zdroj: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme