V Hradci Králové by mohlo vzniknout veřejné hřiště s ledovou plochou. Jste pro?

14. 2. 2018
Hradec Králové by v budoucnu měl mít novou ledovou plochu pro veřejné bruslení. Vzniknout by mohla u Základní školy Štefánikova.
Podle slov náměstka hradeckého primátora Jindřicha Vedlicha z TOP 09 radnice plánuje zadat studii. Ta následně určí, kolik by další ledová plocha ve městě stála: „Vycházíme z toho, že sportovních hřišť, tedy ledových ploch, je tady velmi málo. Ty dvě stávající nestačí, jsou vytíženy až do pozdních večerních hodin."
Na jaře chceme zadat zpracování studie rozvoje celého území v okolí školy. Mělo by jít o multifunkční sportoviště využitelné i v létě,"řekl Vedlich. Náklady pro variantu bez zastřešení odhadl přibližně mezi 10 až 15 miliony korun.
Stotisícový Hradec Králové disponuje zatím jen dvěma ledovými plochami. Hlavní je v městské ČPP Aréně, kde hraje zápasy extraligový klub Mountfield HK. V těsném sousedství arény je druhá ledová plocha, která byla zastřešena v roce 2001.
Řada lidí z Hradce Králové tak jezdí hrát hokej a bruslit na zimní stadiony v nedalekých Třebechovicích pod Orebem či Opočně.

ČRo - hradec.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme