Už letos se občané na Benešově třídě dočkají nové lávky u Kozlovky

Benešovu třídu na největším hradeckém sídlišti Moravské Předměstí čeká další výrazný posun. Město připravuje výstavbu nové lávky u restaurace Kozlovka, která nahradí tu stávající uzavřenou. V rámci stavebních prací budou navíc zrekonstruovány přilehlé chodníky a okolní zpevněné plochy i vodovodní řad pod lávkou. Rada města během včerejšího zasedání schválila podmínky výběrového řízení, stavba by pak mohla být zahájena už letos na jaře.

3. 2. 2023

„Stávající lávka u restaurace Kozlovka je v dezolátním stavu, proto byla z bezpečnostních důvodů před několika lety uzavřena. Tento stav výrazně komplikoval život na Benešovce, protože byla omezena průchodnost chodců na zastávku MHD a do obchodů za Kozlovkou. V letošním roce bude tato stará lávka odstraněna a nahrazena novou,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Kromě nové lávky se místní dočkají opravy přilehlých chodníků a zpevněných ploch. Zároveň bude třeba také obměnit vodovodní řad pod lávkou. Radnice předpokládá, že by celá tato investiční akce měla vyjít na přibližně 9,5 milionu korun bez DPH. 

Radní města na svém včerejším zasedání schválili vypsání výběrového řízení na zhotovitele. Pokud se jej podaří vysoutěžit během následujících týdnů, mohla by pak samotná stavba začít už na jaře. „Na stavbu včetně kolaudace má zhotovitel osm měsíců. Pokud se tedy vše bude vyvíjet podle plánu, lze předpokládat, že by nová lávka mohla místním začít sloužit již v závěru tohoto roku,“ dodává náměstek Lukáš Řádek (TOP 09). 

Vedle opravy lávky město stále pracuje na přípravách celkové rekonstrukce Benešovy třídy. Opraveny zde budou chodníky, parkovací stání, městský mobiliář, přilehlá veřejná prostranství i doplněna nová zeleň. „V tuto chvíli stále běží územní řízení, pěvně věříme, že bychom mohli mít vydané územní rozhodnutí na přelomu letošního a příštího roku,“ doplňuje náměstek Řádek (TOP 09). Poté bude následovat tvorba projektové dokumentace pro stavební povolení a následně dokumentace pro provádění stavby.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme