Ulice Štolbova a Slunečná se dočkají rekonstrukce

6. 5. 2016

Zhruba deset milionů korun by měla stát rekonstrukce komunikací Štolbova a Slunečná na Moravském Předměstí, na níž má město už pravomocné stavební povolení. Investice počítá kromě obnovy komunikace a vybudování chodníků i s novým veřejným osvětlením. Samozřejmostí bude bezbariérové provedení. Stavební práce by měly začít v létě a skončit na podzim.

Ulice Štolbova a Slunečná jsou celkově v nevyhovujícím technickém stavu, na některých místech chybí chodníky, jinde jsou ty existující v havarijním stavu. “V průběhu rekonstrukce dojde kromě vybudování nových povrchů silnice a chodníků i k instalaci nového veřejného osvětlení. Počítáme s tím, že by v rámci těchto prací byly provedeny i základní sadové úpravy,“ vysvětlil záměr JindřichVedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města. Dodal, že ulice Štolbova je navržena jako obousměrná a bude ohraničena betonovými obrubami. Podél komunikace je na obou stranách navržen takzvaný zelený pás, který bude přerušen vjezdy k soukromým pozemkům nebo parkovacími zálivy ze zámkové dlažby. V ulici Slunečná, jejíž šířka bude shodná s ulicí Štolbovou, tedy pět a půl metru, budou také parkovací zálivy a jednostranný chodník ze zámkové dlažby.

Pokud vše půjde dobře, mohla by se stavební firma, která obstojí v soutěži, ujmout stavebních prací na začátku školních prázdnin. Dílo v předpokládané hodnotě deseti milionů by měla městu předat v průběhu podzimu. Stavební firma ponese zodpovědnost mj. i za čistotu ploch u výjezdů ze stavby. Provoz vozidel i pohyb chodců bude na místě řízen dočasným dopravním značením.

Parlamentní listy
Obce voličům

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme