U Kozlovky na Benešově třídě vyroste nová lávka

Na Benešově třídě v Hradci Králové brzy začne výstavba nové lávky u Kozlovky. Nahradit má tu stávající, na které doposud probíhaly bourací práce. V následujících týdnech dojde k výstavbě mikropilotů, na kterých bude přibližně v polovině září postavena lávka nová. Během podzimních a zimních měsíců pak dojde k opravě přilehlých zpevněných ploch a chodníku. Po nové lávce by se místní mohli poprvé projít během jarních měsíců příštího roku.

16. 8. 2023

„Všichni v Hradci známe stav na Benešově třídě. Zejména kvůli velkému počtu vlastníků nemovitostí není snadné provést rozsáhlé rekonstrukce, proto k nim přistupujeme alespoň v dílčích krocích. Lávka Kozlovka byla zchátralá a nepoužívaná a bylo nutné ji od základů změnit. Během následujících měsíců zde vyroste nová lávka z železobetonu, která bude rozměry stejná jako ta původní, ale bude bezpečnější a mnohem lepší na údržbu,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). V příštím týdnu budou zároveň zahájeny stavební práce, během kterých řemeslníci opraví vodovodní řad pod lávkou. Následně budou vybudovány mikropiloty, na kterých by přibližně v polovině září měla začít stavba nové lávky. Celá tato akce vyjde město na přibližně 12,5 milionu korun včetně DPH. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by se místním nová lávka otevřít na jaře příštího roku.

Vedle toho město i nadále připravuje rozsáhlou rekonstrukci Benešovy třídy. Opraveny zde budou chodníky, parkovací stání, městský mobiliář, přilehlá veřejná prostranství i doplněna nová zeleň.  „Včera jsme v radě města schvalovali smlouvy se společností ČEZ ohledně přípravy přeložek distribučního zařízení. Jedná se o dokument, který je důležitou součástí pro územní řízení,“ popisuje náměstek Lukáš Řádek (TOP 09). Město zatím připravuje územní řízení, v příštích letech by měla proběhnout tvorba projektové dokumentace pro stavební povolení a následně dokumentace pro provádění stavby.

 

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme