U Benešovky možná vyroste nová výroba. Okolí neohrozí...

Hradecký deník | 22.11.2014

24. 11. 2014

Hradec Králové – Domečkova ulice nedaleko polikliniky na Benešově třídě by mohla v budoucnu vypadat lépe. Teď je z její části parkoviště, kde vozidla stojínatrávě a hyzdí okolí. Olokalitu totiž projevila zájem firma ELLA­CS, která se zabývá výrobou implantátů pro humánní i veterinární medicínu. Do tří let by zde mohla stát nová budova.

„Viděli jsme projektový záměr, který se nám líbí. Nejedná se o výrobu, která by mohla ohrozit životní prostředí. Pracují ve sterilním prostředí. Důležitý je pro nás postoj komise místní samosprávy, která má dokonce za prioritu rekonstrukci ulice, a obyvatel dotčené ulice,“ vysvětlil Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

Nová parkovací místa by měla díky budově vzniknout nejen pro potřeby firmy, ale také by je mohla využívat veřejnost.

Lepší než panelák

„V rámci komise jsme si je vyslechli. Měli jsme k tomu dotazy. Ono je lepší takový objekt než panelák, se kterým je spojen větší provoz,“ uvedl Bedřich Kabelka, předseda Komise místní samosprávy Moravské Předměstí – sever. Pro výrobce implantátů je lokalita ideální i díky své poloze nedaleko fakultní nemocnice i lékařské a farmaceutické fakulty.

Znečištění se obyvatelé podle ředitele firmy Karla Volence bát nemusí. „Materiály, se kterými pracujeme, nemohou být toxické, protože se dávají do těla. Vzduch ve výrobě čistíme, takže nemůžeme být u prašných cest, v prašných průmyslových zónách, protože bychom se nedoplatili při výměnách filtrů. Kamionů se lidé také obávat nemusejí. Naše výrobky se vejdou do osobního vozu. Teď jsme schovaní v paneláku a nikdo o nás neví, což je nejlepší vizitka čistoty,“ dodal Volenec.

Pracovní možnosti

Rozšíření výroby přináší také nová volná místa. Zaměstnání tak mohou získat i lidé z okolí. „Rádi bychom přijali Hradečáky, protože není nic horšího než dojíždět sto kilometrů do práce,“ zakončil Volenec.

Jindřich Vedlich
člen TOP 09 Hradec Králové
a náměstek primátora pro rozvoj města

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme