Trutnovský region má nové vedení

14. 11. 2011

Novým předsedou trutnovské regionální organizace TOP 09 se na začátku listopadu v Hostinném stal dlouholetý člen zastupitelstva a současný starosta obce Hřibojedy Miloš Dohnálek. Delegáti Regionálního sněmu TOP 09 regionu Trutnov jej zvolili sedmadvaceti hlasy ze 30. Místopředsedy pak byli v prvním kole nadpoloviční většinou zvoleni Zdeněk Kraus (bývalý předseda regionálního výboru Trutnov, předseda krajské komise výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a člen krajského předsednictva TOP 09 a současný dlouholetý starosta městyse Černý Důl, který se rozhodl na předsedu již nekandidovat) a Radek Zapletal (člen krajského výboru TOP 09 předsedu krajské komise pro sociální otázky a současného člena zastupitelstva obce Velký Vřešťov).

Regionální sněm se také rozhodl také rozšířit počty členů regionálního výboru TOP 09 Trutnov na sedm. Vedení regionu dále doplnili Václav Hampl, Aleš Kočí (člen výboru místní organizace ve Vrchlabí a člen krajské komise pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity), Zdeněk Vondra (současný místopředseda místní organizace Dvůr Králové nad Labem) a člen krajské komise pro kulturu a památkovou péči a Jiří Řehůřek (současný člen zastupitelstva města Trutnov). Do funkce předsedy revizní komise regionálního výboru TOP 09 Trutnov byla zvolena paní Pavlína Gašparíková (zakládající členka místní organizace Vrchlabí) a do funkce členů Hana Doubková a Martin Limburský.

Z politologického hlediska průběhu voleb nejvyšších orgánů regionální organizace TOP 09 Trutnov (regionální výbor a revizní komise) je důležité, že ve vedení regionu jsou zastoupeni zástupci jak současných místních organizací TOP 09 (Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí), tak nově ustanovovaných (Trutnov, Velký Vřešťov a Špindlerův Mlýn). Současně došlo k určité obměně ve vedení regionu tak, aby dostaly příležitost nové osobnosti z členské základny TOP09 na území bývalého okresu Trutnov.

-zr-

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme