TOP 09 v Týništi nad Orlicí

29. 4. 2010

Týniště nad Orlicí

O tom, že se blíží parlamentní volby a atmosféra přituhuje, svědčí fakt, že do Týniště přijeli lídři kandidátky TOP 09 docenti Leoš Heger a Jiří Oliva. Setkali se s místními občany, kterým nejprve představili problematiku zdravotnictví a lesního hospodářství. „Naše zdravotnictví je na velmi dobré úrovni. To však neznamená, že není co zlepšovat, především v oblasti organizace, managementu a zejména financování,“ sdělil bývalý dlouholetý ředitel Fakultní nemocnice v Hradci Králové Leoš Heger.
Svoji multimediální přednáškou o našich lesích překvapil doc. Oliva. „Snažil jsem se ukázat, že jsme v zalesnění krajiny na předních místech v Evropě. Není tudíž pravda, že lesů ubývá a že se s nimi špatně hospodaří. Snad jsem k tomu i trochu osobně přispěl,“ dodává Jiří Oliva, který stál dlouhá léta v čele Státního podniku Lesy České republiky.
Následovala zajímavá diskuse o nejrůznějších problémech zdravotnictví a životního prostředí či každodenního života. „Jsem ráda, že občané na politiku zcela nezanevřeli a nejsou lhostejní. Snad je toto setkání blýskáním na lepší časy,“ říká závěrem Miroslava Knapovská z Rychnova nad Kněžnou.

Jindřich Vedlich
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme