TOP 09 se za své lídry stydět nemusí

16. 5. 2012

Nemíním se vozit po Davidu Rathovi, k jeho osobě jsou jakékoli komentáře zbytečné. Při pročítání zpráv o tomto případu na různých serverech jsem na Parlamentních listech narazil, mimo jiné, na dvě vyjádření,která skvělým způsobem dokládají propastný rozdíl v uvažování jejich autorů:

Leoš Heger, ministr zdravotnictví a poslanec za TOP 09 - IZIP bude ukončen
"Uvítám, aby se do přípravy a oponentury všech projektů, placených z veřejných peněz, zapojili odborníci a nevládní organizace."

Vladimír Dryml, krajský zastupitel a senátor za ČSSD - Žádám kontrolu
"Senátor V. Dryml veřejně vyzývá ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, aby okamžitě nařídil provedení kontroly, zda příslušný státní zástupce zadržením hejtmana a poslance Davida Ratha, neporušil úmyslně ústavu ČR, týkající se imunity poslanců a senátorů."

V kontextu blížících se krajských voleb toto srovnání vyznívá obzvlášť zajímavě, neboť právě panu Drymlovi dali před čtyřmi lety v senátních a krajských volbách voliči přednost, byť jen těsně, před panem Hegrem. Sedli na lep mediální kampani ČSSD s třicetikorunovým poplatkem u lékaře a nějak jim uniklo, koho vlastně volí. Věřím, že letos už se něco takového nebude opakovat a každý dobře zváží, jakému zastupiteli dá svou důvěru. Vím jistě, že v TOP 09 není Leoš Heger bílá vrána a že ani za kandidáty do letošních krajských voleb se TOP 09 stydět nemusí.

Jan Hoznedr
člen TOP 09 Hradec Králové
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme