TOP 09 obhájila v Sobotce vítězství

Sobotka - Patnáct mandátů v zastupitelstvu si mezi sebe spravedlivě rozdělila tři kandidující sdružení.

9. 10. 2018

Ve městě pod Humprecht odvolilo v komunálních volbách 45,36 procent voličů. O jejich hlasy se ucházela tři seskupení - TOP 09 se starostou Luborem Jenčkem, která získala 35,62 procent hlasů, KDU - ČSL s lídrem Janem Jiráskem (32,96 % ) a Živá Sobotka (31,42 %) s místostarostou Janem Janatkou.

Lubor Jenček je s výsledky voleb do zastupitelstva spokojený. „TOP 09 obhájila vítězství v Sobotce z minulých komunálních voleb. Děkuji za to všem spolukandidátům a voličům. Věřím, že volební účast bude příště větší. Sobotka pouze kopírovala v tomto ohledu celostátní průměr. Výsledkové odstupy ostatních dvou stran jsou malé a tak bude v Sobotce spravedlivě rozděleno 15 míst v zastupitelstvu mezi tři uskupení rovnoměrně. Tento fakt spolu především s personální skladba nově vzniklého zastupitelstva je pro mě zárukou, že na jednotlivých projektech budeme spolupracovat, nikoli bojovat,“ uvedl starosta, který by měl Sobotku vést i nadále.

„Fungujeme zde všichni v rozumném konsensu,“ říká k vývoji v Sobotce místostarosta Jan Janatka. Ten získal po starostovi Luboru Jenčkovi a Janu Jiráskovi z KDU - ČSL nejvíce hlasů a měl by nadále zastávat post místostarosty.

„Děkujeme voličům, že nám dali důvěru. Nic dramatického se neděje, pokračujeme ve spolupráci tak, jak fungovala a věříme, že společně něco vytvoříme,“ říká šéf kandidátky lidovců Jan Jirásek. V komunálních volbách před čtyřmi lety získala TOP 09 4 křesla jako Živá Sobotka, KDU-ČSL 3, ODS 1 mandát a ČSSD 3 mandáty.

Iva Kovářová

Zdroj: Jičínský deník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme