Tomáš Czernin: Jsem venkovský člověk

4. 7. 2016
Hostem pořadu TN.cz Vaše téma byl tentokrát politik a kandidát do senátních voleb za TOP 09 Tomáš Czernin. S moderátorkou Michaelou Šmídovou debatoval například o důvodech své kandidatury a podělil se s diváky o svůj životní příběh.

Tomáš Czernin, příslušník rodu Czerninů - nejstaršího šlechtického rodu v ČR, je místostarostou obce Dymokury na Nymbursku. V současnosti kandiduje do senátu za TOP 09 již podruhé. První pokus před 6 lety nebyl úspěšný.
Politik žije na zámku, který má na pozemku lesy, pole a rybníky, ty jsou jeho hlavní obživou. Má vedle sebe výborný tým pracovníků, díky kterým se může věnovat i politice, na kterou mu tak zbývá čas.
V mládí byl nešťastný z komunistického režimu a přál si žít v Rakousku, kam získal povolení jezdit za svým dědečkem. O své přání se podělil s Karlem Schwarzenbergem. "Nám všem se stýská, jsme nešťastní, že nemůžeme být doma, co ty bys tady dělal. Tvoje povinnost je být tam. Ty tam znáš lidi. Musíme věřit, že se to jednou otočí a my přijedeme zase zpátky," řekl mu Karel Schwarzenberg. Politik uvedl, že když se vše podařilo, splnilo se mu jeho přání.
"Protože se mi splnila všechna přání, mám nějaké závazky vůči společnosti a vlasti," proto se Czerin rozhodl věnovat politice.
Moderátorku zajímalo, čím chce svojí kandidatůrou do politiky přispět: "Jsem venkovský člověk, rozumím venkovu, lidem na venkově. Zemědělství, krajina lesy - to je moje téma," uvedl Czerin, který se zajímá o ekologii: "Myslím na budoucí generace," dodal.
Řeč přišla také na situaci v Evropské Unii a na Brexit. Více si už poslechněte v záznamu pořadu Vaše téma.

tnbiz.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme