To pravé pro Nový Bydžov

Sdružení nezávislých kandidátů a TOP 09

19. 8. 2014

Nový Bydžov - Pro volby do zastupitelstva města Nový Bydžov připravili novobydžovští nezávislí kandidáti ve spolupráci s TOP 09 kandidátní listinu „Sdružení nezávislých kandidátů a TOP 09“. Všech 25 kandidujících žen a mužů se shodlo na zásadních programových tématech rozdělených do 4 hlavních okruhů BUDOUCNOST, ODPOVĚDNOST, BEZPEČNOST, TRANSPARENTNOST. Volební program reflektuje aktuální problémy našeho města - některé bohužel i dlouhodobé i dosud neuskutečněné záměry a projekty, které se našim zastupitelům v minulém volebním období nepodařilo prosadit.

Mezi hlavní úkoly nového zastupitelstva bude vzhledem k vysoké kriminalitě a narůstajícímu počtu nepřizpůsobivých občanů ve městě patřit jistě řešení bezpečnosti. Již v minulém volebním období jsme prosazovali razantní zvýšení kontrol ve spolupráci s PČR a Úřadem práce v hernách i vyvolání diskuze o omezení či úplném zákazu heren vyhláškou. Obdobně se hlásíme i prohlubování spolupráce s PČR a Finančním úřadem a zpřísňování kontrol v „ubytovnách“ pro nepřizpůsobivé, zejména tam, kde je podezření z nelegálního ubytování, nedanění příjmu z pronájmu nebo zneužívání dávek na bydlení. Mezi záměry, které se zatím ve městě nepodařilo prosadit, je i zavedení GPS sledování pohybu strážníků.

Z pohledu budoucnosti je nezbytné podpořit setrvání mladých a vzdělaných lidí ve městě, a to zejména dalšími investicemi do průmyslové zóny a rozšířením nabídky dostupného a vhodného bydlení, zejména pak přípravou nabídky chybějících pozemků pro individuální výstavbu. Chceme i dále snižovat poplatek za odpad těm, kteří třídí. Toto opatření se v minulosti ve městě velmi osvědčilo. Ve spolupráci s Královéhradeckým krajem je nutné projektově připravit obchvat města, neboť dopravní zatížení centra města se stává neúnosné. Z investičních akcí je třeba připravit variantní projekt výstavby sportovní haly a tenisových kurtů v prostoru bývalé pily a ekonomickou studii pro krytý bazén.

V příštím volebním období je ale důležité průběžně uspokojovat i „drobnější“ požadavky občanů např. na opravy laviček v parcích, údržbu, pravidelné vyprazdňování i zvýšení počtu odpadkových košů a podporu zavedených sportovních i kulturních akcí. Pro zvýšení kvality a transparentnosti se budeme snažit co nejdříve prosadit zveřejňování veškerých smluv na internetu i zveřejňování všech faktur nad 150 000 Kč. Nezbytně nutné je i prosadit a zavést systém hodnocení kvality a výkonu jednotlivých městských organizací i úřadu.

Ing. Ondřej NEUMAN, MBA
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme