17. 11. 2010

TOP 09 je některými novináři vytýkáno, že je „nevypočitatelná“. Svoboda slova je důležitá hodnota, ale snad nechceme příliš, když očekáváme, že právě novináři svá tvrzení odpovědně uváží.

Při pohledu na povolební chování politických stran a uskupení, může být TOP 09 považována za „nevypočitatelnou“ jen proto, že je neobvykle zásadová. Usilovně totiž hledá pro Hradec Králové změnu politického stylu založenou na nezkompromitovaných osobnostech.

TOP 09 je nevypočitatelná snad jenom pro ty, kteří si mysleli, že i ona je vypočítavá.

Jen díky zásadovosti hradecké TOP 09 bylo možné začít uvažovat o opravdu nové politické konstelaci. Takovou iniciativu bychom očekávali od všech stran, ale protože se tak neděje, naše úsilí je interpretováno médii jako cosi nepatřičného. Paradoxně tak ignorují, že o skutečnou změnu se snaží politický nováček, který si mohl zvolit mnohem jednodušší a méně bolestnou cestu v závětří středopravé koalice. Jinými slovy jak máme dosáhnout nové politiky v koalici, která je sice pravicová, ale my jsme jediní, kteří opravdu chtějí její obnovu?

Vyzýváme proto ostatní strany, aby se i ony chovaly v našem smyslu „nevypočitatelně“ a společně s námi hledaly nový počátek hradecké politiky. Vyzýváme je, aby jim šlo především o podstatu – tedy o Hradec Králové, nikoli výhradně o personální posty a udržení dosavadního vlivu ve vedení města.

Lenka Jaklová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme