26. 11. 2010

Připravovaná koalice ČSSD, TPO 09 a Změny pro Hradec na svém jednání konaném dne 26.11.2010 projednala otázky kolem vývoje povolební situace v zastupitelstvu statutárního města Hradce Králové. Na toto podvečerní jednání byli pozváni i zástupci stran ODS, HDK a DvHK, kteří se však před začátkem z tohoto jednání omluvili. Jimi uvedeným důvodem neúčasti bylo nepozvání zástupců VPM na tuto schůzku. Zástupce za ČSSD, TOP 09 a ZpH tento přístup mrzí, protože pro pozvané strany měli připraven návrh na řešení situace v zastupitelstvu a vedení města Hradce Králové.

V povolební patové situaci je zastupitelstvo rozděleno do dvou skupin o 17 a 15 zastupitelích a mimo tyto skupiny je v zastupitelstvu ještě pět zastupitelů zvolených za KSČM. Město Hradec Králové má po volbách zvoleno nové zastupitelstvo, jednoho statutárního zástupce, kterým je náměstek primátora pan Vlastimil Ondráček zvolený za ČSSD a radu skládající se z členů zvolených v minulém volebním období.

S ohledem na tyto skutečnosti a s vědomím své vlastní zodpovědnosti za vývoj ve městě a jeho vedení, se zástupci ČSSD, TOP 09 a ZpH na svém jednání rozhodli, že na příští schůzi královéhradeckého zastupitelstva navrhnou svého kandidáta na pozici primátora města. Společným kandidátem těchto tří stran bude Ing. Richard Nádvorník, zvolený do zastupitelstva za TOP 09. Zástupci za ČSSD, TOP 09 a ZpHK vyzývají ostatní strany zvolené do zastupitelstva města Hradec Králové, aby na schůzi zastupitelstva dne 30.11.2010 navrhli své kandidáty na pozici primátora města Hradce Králové, nebo aby podpořili navrhovaného kandidáta ČSSD, TOP 09 a ZpH.

ČSSD, TOP 09 a ZpHK dále navrhují, aby na místa náměstků primátora byli zvoleni jeden ze zastupitelů ČSSD a dva z ODS. V tomto smyslu rovněž učinili pro ODS i oficiální nabídku. Součástí této nabídky bylo i další místo v radě města pro zastupitele z ODS. Rozdělení členů rady by pak bylo čtyři členové rady za ČSSD, tři za ODS, dva za TOP 09 a dva za ZpHK.

 

za ČSSD
Ing. Hana Orgoníková

za TOP 09
Ing. Richard Nádvorník

za Změnu pro Hradec
Ing. Adam Záruba

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme