Světový pohár v karate v Hradci Králové

27. 4. 2010

Ve dnech 23. – 25. dubna proběhl v Hradci Králové Světový pohár v karate. Jednalo se již o jedenáctý ročník Velké ceny Hradce Králové, která byla poprvé vyhlášena jako Světový pohár.

Soutěžilo zde více než 1300 závodníků z devatenácti zemí celého světa. Hlavní projev na nedělním slavnostním nástupu přednesl lídr kandidátky TOP 09 doc. Leoš Heger. „Přeji vám všem mnoho úspěchů při soutěžení v tomto krásném sportu a současně velmi děkuji pořadatelům v čele s panem Kamilem Guzkem za perfektní organizační práci při zabezpečení této sportovní akce,“ řekl mimo jiné ve své zdravici. Poté předal medaile a poháry vítězům soutěže Kata jednotlivců a družstev. „Myslel jsem si, že karate je jakožto tvrdý bojový sport především doménou mužů. Zde je však zejména v mládežnických kategoriích převaha dívek. To je velmi sympatické,“ svěřil se doc. Heger. „Obdivuji karatisty, protože tento sport vyžaduje obrovské nasazení, koncentraci, kloubní pohyblivost, rychlost a dokonalé sebeovládání,“ dodal.

Ceny předával doc. Heger s  Kamilem Guzkem, nositelem 3. Danu, prezidentem turnaje a hlavním trenérem Spartaku Hradec Králové. „Jsme rádi, že karate má v našem městě velkou tradici. Současně si velmi vážíme, že pan docent Heger nás poctil svou návštěvou a předal ceny vítězům,“ upřesnil Kamil Guzek. „Že je karate čím dál více oblíbeným a rozšířeným sportem dokládá skutečnost, že mnoho medailí na tomto Světovém poháru získali reprezentanti Egypta, kteří zde zanechali vynikající dojem,“ říká závěrem Kamil Guzek.

Aktualizováno 26.4.2010:
Grand Prix Hradec Králové opět trhala rekordy
Největší turnaj karate v České republice Grand Prix Hradec Králové opět překonal loňskou rekordní hranici 1344 soutěžících a to o více než stovku závodníků. Do města pod Bílou věží se sjeli závodníci z 19 států. Opět na tatami dominovali karatisté z osmdesátičlenné egyptské výpravy. Tentokrát jim ale zdatně sekundovali závodníci z Ukrajiny, kterých letos přijelo 155. Vidět byla i Srbská reprezentace v počtu 80 karatistů. Karatistické Grand Prix, která je pořádána klubem SK Karate Spartak HK ve spolupráci s městem Hradec Králové, krajským úřadem Královéhradeckého kraje a Českým svazem karate jako Světový pohár karate se koná v kongresovém centru Aldis. A právě toto pro karate netypické prostředí spolu s krásami Hradce Králové láká závodníky z celého světa v tak velkém počtu.

Jindřich Vedlich
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme