Stavba stezky do Pardubic by měla začít do konce roku

2. 5. 2017
Stavba prvního úseku dlouhé roky připravované cyklostezky mezi Hradcem Králové a Pardubicemi by mohla začít ještě do konce letošního roku. Úsek mezi Hradcem a Vysokou nad Labem již konečně má územní rozhodnutí a celá stezka spojující obě krajská města by měla být hotová do roku 2020.
„Tato stavba má již územní rozhodnutí v právní moci, v těchto dnech se žádá o stavební povolení a rádi bychom, aby stavba začala již v tomto roce,“ uvedl náměstek hradeckého primátora JindřichVedlich (TOP 09). Náklady na tento úsek budou činit zhruba 30 milionů korun a většina peněz bude z dotací.
Na dalších úsecích směrem k Pardubicím se podle Vedlichadolaďují výkupy pozemků, například úsek mezi obcemi Němčice a Dříteč by se mohl stavět v roce 2018.
V hradeckém kraji se současně připravuje výstavba několika dalších cyklostezek, například v příštím roce chce Hradec Králové zahájit stavbu stezky pro pěší a cyklisty do městských částí Piletice a Rusek. Náklady na vybudování cyklostezky budou kolem 12 milionů korun.
Plánuje se také výstavba cyklostezek od Jaroměře do Náchoda či pokračování cyklostezky z Kuksu do Dvora Králové. V plánech je také cyklotrasa od Poštejna na Rychnovsku přes Hradec Králové a Jičín.
V hradeckém kraji je nevyužívanější cyklotrasou stezka mezi Hradcem Králové a Kuksem na Trutnovsku, která je v provozu od roku 2013. Například v roce 2015 se po této stezce vydalo 225 tisíc lidí. 

Mladá fronta DNES
Kraj Hradecký

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme