Slunná loučka uprostřed města? V Hradci Králové se stane realitou

Hradecký deník

14. 1. 2015

Nedaleko městského bazénu vznikne relaxační zóna pro obyvatelé Hradce Králové i turisty. Stavět se začne už letos.

Hradec Králové – Opalovat a slunit se budou moci Hradečané příští rok na zbrusu nové slunné loučce v těsné blízkosti plaveckého bazénu a městských lázní. Vznikne do konce září.

Místo poskytne dětem i dospělým odpočinkovou zónu v centru města a zájemci budou moci při příznivém počasí pod širým nebem nově využít opalovací dřevěnou lávku, mlhoviště, lehátek, laviček, převlékacích boxů, ale i sociální zařízení. Prostor bude přístupný z padesátimetrového krytého bazénu a od parkoviště u Aldisu. Nápad za šest milionů korun v pondělí odsouhlasili královéhradečtí radní.

Oplocená plocha

Využití slunné loučky bude během léta závislé na přízni počasí a město i provozovatel lázní počítají s tím, že bude převážně sloužit dětem v doprovodu rodičů či dospělým. Prostor bude oplocen a režim návštěvy se bude řídit podmínkami plaveckého bazénu.

Díky napojení na městské lázně mohou zákazníci využívat všech služeb, které nabízí nejen krytý padesátimetrový bazén a jeho zázemí, ale i přilehlé aquacentrum. Věříme, že celý komplex, který tu vznikne, přiláká více zájemců a bude více využívaný i v létě, kdy většina lidí tráví volný čas na přírodních koupalištích,“ vysvětluje přínos projektu s názvem Revitalizace území „Slunná loučka“ Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Loučka by vznikne mezi krytým plaveckým bazénem a Šimkovými sady, tedy v dlouhodobě nevyužitém místě. „Počítáme s náklady kolem šesti milionů korun. Zahájení stavby brání už jen nezbytné administrativní úkony. Projekt je už hotový,“ prozrazuje Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Souhlas zastupitelů

S financováním výstavby už souhlasili zastupitelé na prosincovém zasedání. Město teď usiluje o získání dotace z EU v maximální možné míře, čímž by pokrylo značnou část nákladů. S vypsáním výběrového řízení ještě musí vyslovit souhlas zastupitelé. V případě, že vše půjde bez problémů, mohli by se v létě ujmout práce stavbaři.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme