Sliby - chyby

aneb zdravotnictví v péči ČSSD

11. 3. 2013

Od podzimních voleb do krajských zastupitelstev uplynulo sotva pár měsíců a už se ukazuje, jak dalece zaostávají předvolební proklamace, za realitou všedního dne. ČSSD se v předvolebních materiálech mocně bila v hruď, jak krajské zdravotnictví v jejich péči jenom kvete.

Z volebního manifestu ČSSD ke krajským volbám 2012 (str. 14): 
Zdravotnictví – zastavili jsme privatizaci krajských nemocnic a zachováváme kvalitu lékařské péče v krajích. Poslední čtyři roky vlády sociální demokracie ukázaly, že krajské zdravotnictví tvoří pilíř stability a jistoty proti nezodpovědné politice pravicové vlády a ministerstva zdravotnictví. U krajských nemocnic snižujeme dluhy, většina nemocnic s podporou krajů hospodaří v zisku, zlepšuje se kvalita péče i platy zaměstnanců a investujeme do nového vybavení nemocnic.


A co si můžeme přečíst dnes, pět měsíců po volbách ? Stačí citovat nadpisy novinových článků za posledních pár týdnů :

Nemocnice v hradeckém kraji propustí desítky ošetřovatelek a sester - iDNES.cz

Nemocnice tíží čtvrtmiliarda dluhů, čekání na operace se protáhne - iDNES.cz

Manažeři holdingu si údajně přilepšovali platy na úkor nemocnic - iDNES.cz

Vyhození zdravotničtí manažeři dostanou od hradeckého kraje statisíce - iDNES.cz

Už jen titulky článků svědčí o tom, že je zde cosi prohnilého. Buďto pan hejtman Franc před volbami, po čtyřech letech vlády v kraji, netušil, v jakém stavu krajské zdravotnictví skutečně je a nebo nám všem prostě lhal. Těžko se rozhodovat, která z těchto možností je horší, na rezignaci jsou obě.

Jan Hoznedr
MV TOP 09 HK
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme