Silvie Šidáková, Úpa 2018: Potřebujeme kvalitní vedení a radu města

V komunálních volbách v Trutnově, které se konají v pátek 5. a v sobotu 6. října, kandiduje jedenáct subjektů. V této souvislosti Trutnovinky oslovily všech jedenáct kandidujících stran a jejich sdružení. Položili jsme jim šest stejných otázek týkajících se jejich kandidatury, budoucnosti města, jeho předností či slabin.

10. 9. 2018

Příležitost k odpovědím využilo deset z nich, které vám přinášíme podle vylosovaných čísel stran. Jako druhá tedy odpovídá Silvie Šidáková, lídr kandidátky Úpa 2018 (TOP 09 a KDU). V příštích dnech dostanou prostor další lídři stran a sdružení kandidující v komunálních volbách v Trutnově.

Proč chcete kandidovat na funkci starosty Trutnova?
Nevnímám komunální volby jako kandidaturu na funkci starosty. Vedu uskupení, o kterém si myslím, že má v zastupitelstvu města své místo, a které svým jménem zaštiťuji. Samozřejmě v případě, že by se povolební koalice shodla na mně jako nejlepším kandidátovi na starostu, této zodpovědnosti se nezříkám.

Co považujete za svůj největší předpoklad pro práci ve vedení města?
Vstřícnost a ochotu komunikovat, nezaujatost a nezištnost. Bezpochyby je plusem má práce v radě města, sociální komisi a zastupitelstvu v minulém období.

Jaká je vaše vize pro Trutnov pro následujících deset let?
Naše dlouholetá vize rozvoje města předpokládá zpracování tak zvaných generelů, například dopravy, cykloturistiky, veřejného osvětlení, což je chytrá investice, jak do budoucna významně ušetřit. Aby město žilo, je třeba napřít síly do podpory rodin a mladých. K tomu, aby se dílo dařilo, potřebujeme kvalitní vedení a radu města, kde budou jednotliví radní zodpovědní za jasně dané oblasti, digitalizaci úřadu a zcela transparentní komunikaci města s občany.

Co hodláte jako starosta ve městě změnit?
Jednoznačně způsob komunikace. To, jak mezi jednotlivými stranami koalice a opozice, tak mezi městem a občany. Pravidelná setkávání s obyvateli jednotlivých městských částí nad nejpalčivějšími problémy, prostor v Radničních listech opozičním stranám, veřejné debaty nad velkými investičními záměry. Zkrátka, město je tu pro občany, takže prosazuji koncept uživatelsky příjemného, přístupného a ve všech významech toho slova bezbariérového města.

Kde vidíte přednosti a kde slabiny Trutnova?
Přednosti Trutnova jsou pro mě jednoznačné. Je to především jeho nádherná poloha na hranici Krkonoš, krásné historické centrum a spousta zeleně, to je bohatství, které bude stoupat v ceně. Má nesmírný turistický potenciál nejen pro návaznost na hory, ale také pro spjatost s naším prvním porevolučním prezidentem Václavem Havlem. Slabiny jsou také jasné. Neřešená doprava a potřeba investic do lokalit Zelená louka a Poříčí.

Co je vaší volební prioritou?
K našim prioritám patří pracovat na systémovém řešení dopravy a parkování, na tak zvaném dopravním a parkovacím generelu i s ohledem na budoucí výstavbu dálnice. Další prioritou je rekonstrukce kina Vesmír a Nábřeží Václava Havla, to je dluh z minulého volebního období. Trutnovu by slušelo dát tuto lokalitu do pořádku. Poslední a neméně důležitou prioritou je propracovaný systém podpory mladých rodin, který pomůže mladým, aby v Trutnově žili rádi a lépe a inspiruje ty, kteří by se chtěli přistěhovat.

Hynek Šnajdar

Zdroj: trutnovinky.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme