Senátor Grulich navštívil Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce

V pátek 17. února, kdy ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška, pořádali Den otevřených dveří, přivítali vzácného hosta. Tím byl senátor Parlamentu ČR Jan Grulich (TOP 09), který si chtěl při své první návštěvě ve škole prohlédnou nejen celý její areál, ale hlavně novou budovu pro odborný výcvik, o které, jak se zmínil, už slyšel.

22. 2. 2023

A tak jeho návštěva začala v ředitelně, kde si u kávy popovídal s novým ředitelem školy Marianem Kubalou o současnosti a budoucnosti školy.

Hostem tohoto příjemného posezení byl i bývalý ředitel Vladimír Voborník, bez jehož úsilí, vytrvalosti, a hlavně pevné vůle by asi v areálu nová budova nestála. Pak už se pan senátor společně s ředitelem školy vydal na prohlídku budovy, která se stala další dominantou Dobrušky a její neodmyslitelnou součástí.

V první laboratoři ho zaujalo pětiosé CNC obráběcí centrum a vláknový laser, které škola využívá jako plnohodnotné nejmodernější učební pomůcky. Ve vedlejší laboratoři panu senátorovi zatančili roboti KUKA, kteří se ještě pochlubili tím, jak zvládají třídit krabičky s kapesníčky. Ve svařovně si nechal od Mariana Kubaly vysvětlit metody svařování, které se ve škole vyučují a budou vyučovat. V patře nové budovy si pak prohlédl moderní učebny s výpočetní technikou, učebnu robotiky s 3D tiskárnami a laboratoř metodologie a strojírenství.

V závěru prohlídky, když se senátor Jan Grulich (TOP 09) loučil s ředitelem školy, připomenul, že je překvapený tím, co se dá za tři roky uskutečnit (14. února to byly právě tři roky, kdy byl položený základní kámen nové budovy). Pak už jenom dodal, že tato nová školní budova svým vybavením právem posouvá Střední školu – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška do 21. století a mezi nejmodernější školy Královéhradeckého kraje… a že to určitě není jeho poslední návštěva v této škole.

Zdroj: rychnovsky.denik.cz

Štítky
Osobnosti: Jan Grulich
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme