Řidiče v Malšovicích brzy čeká uzavírka

25. 5. 2016

V červenci začnou opravy Úprkovy ulice, přímého tahu z Hradce do Malšovy Lhoty. Část bude do září uzavřena. Hradec Králové – Díry a výmoly na silnici v Úprkově ulici v hradeckých Malšovicích by měly být už brzy minulostí. K tomu se místní mohou těšit na nové chodníky, stožáry veřejného osvětlení nebo dočasná parkovací místa pro rodiče u základní školy. Generální oprava části silnice III. třídy, která přímo spojuje Malšovice s Malšovou Lhotou začne přibližně 4. července.
S tím ale odstartuje i téměř čtvrt rok dopravních omezení, které potrápí hlavně řidiče. V úseku od nadjezdu k restauraci U Čechů nikdo neprojede. „Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky s obousměrnou objízdnou trasou plánovanou kolem Husova pomníku ulicemi Na Drahách a Náhon,“ uvedl Martin Holek z kanceláře hejtmana.
Rekonstrukční práce si rozdělí kraj a město. Kraji totiž patří zubožená silnice, městu zase kritizované chodníky. ...2 Řidiče v Malšovicích brzy čeká uzavírka

Z titulní strany

O rekonstrukci silnice se postará kraj, kterému patří. My opravíme chodníky, vyměníme stožáry veřejného osvětlení a v blízkosti školy vybudujeme zákroje pro auta rodičů. Ti tam budou moci zastavit, vyložit nebo naložit dítě a pokračovat dál v jízdě,“ potvrdil náměstek primátora pro rozvoj města JindřichVedlichs tím, že původně uvažovaná cyklostezka nakonec nedopadne: „Její výstavbu neumožňují tamní šířkové dispozice,“ dodal.
Až do konce září, kdy by podle krajské Správy a údržby silnic měly opravy v Úprkově ulici skončit, se lidem v Malšovicích tak trochu obrátí život naruby.
Například nedávno zjednosměrněná ulice Dubová, do které se dá aktuálně vjet pouze z Úprkovy ulice, se bude muset na čas opět zbousměrnit a stane se z ní slepá komunikace. „Jsem ráda, že ta změna vychází na prázdniny, kdy rodiče nevozí své děti do školy. K vykládání a nakládání svých ratolestí využívají totiž naši ulici a je tu opravdu provoz. Ten měsíc v září to pak už snad nějak vydržíme,“ říká paní Stanislava, která v Dubové ulici žije.

Michaela Zumrová
Hradecký deník, 17. 5. 2016

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme