První etapa oprav ZUŠ Střezina bude hotová do konce roku

Od začátku letošního roku pokračují v ZUŠ Střezina v Hradci Králové další stavební práce, rekonstrukcí prochází taneční pavilon a dokončuje se výstavba spojovací chodby. Zatím byly provedeny bourací práce a došlo ke kompletní výměně oken, v následujících dnech začnou řemeslníci pracovat na nové fasádě. Během podzimu pak bude probíhat montáž speciálních pružných sportovních podlah v pěti tanečních sálech a jedné podlahy určené pro step. Veškeré práce na těchto objektech, které vyjdou na přibližně 38,2 milionu korun, by měly být dokončeny v závěru letošního roku. Od příštího roku by měl nově zrekonstruovaný pavilon začít sloužit studentům. 

18. 5. 2023

V základní umělecké škole probíhají stavební práce již od ledna loňského roku, kdy byla zahájena oprava výtvarného pavilonu. Ten byl dokončen na přelomu roku, kdy jej následně začali využívat studenti. V této době byla také zahájena rekonstrukce přilehlého tanečního pavilonu. „Stavební práce zatím pokračují podle stanoveného harmonogramu, nyní jsme zhruba v polovině. Doposud byly provedeny veškeré demoliční práce, dokončují se instalace všech vnitřních rozvodů a proběhla kompletní výměna oken. V následujících čtrnácti dnech řemeslníci zahájí práce na nové fasádě,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Během letních měsíců budou dokončeny rozvody a provedeny nové omítky. Na podzim je pak nachystána pokládka speciálních podlah do několika tanečních sálů. „Celkem se jedná o šest tanečních sálů, do kterých budou instalovány speciální podlahy pro tanečníky. V pěti tanečních sálech budou použity speciální pružné sportovní podlahy, v posledním šestém sále určeném pro step pak bude provedena nová vlysová podlaha, která musí být odolná nárazům a velké zátěži od stepařských okovaných bot,“ doplňuje náměstek Lukáš Řádek (TOP 09). 

Souběžně s opravami tanečního sálu pokračují také práce na výstavbě nové spojovací chodby, která propojuje taneční a výtvarný pavilon a bude propojovat celou školu. Zatím se provádějí vyzdívky a připravuje se osazení oken a dveří. Dokončena by měla být, stejně jako taneční pavilon, ke konci letošního roku. Od ledna by pak oba objekty měly začít plně využívat studenti. 

Rekonstrukce ZUŠ Střezina je rozdělena do tří etap. Právě probíhá ta první, která zahrnuje opravu výtvarného a tanečního pavilonu a výstavbu spojovací chodby celkem za 76,2 milionu korun bez DPH. Ve druhé etapě budou zrekonstruovány pavilony klasické a moderní hudby a zázemí pro kanceláře. Pro tuto část by mělo město na podzim soutěžit zhotovitele. Práce by pak v případě příznivého vývoje měly být zahájeny v úvodu roku 2024. Poslední třetí etapou je výstavba nového hudebního (divadelního) pavilonu, který nahradí stávající tělocvičnu. S jejím zahájením se opět v případě pozitivního vývoje počítá v roce 2027. 

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme