Projektant dohlédne na sítě a plochy v kasárnách

4. 5. 2017
Hradecká radnice vybrala projektanta inženýrských sítí a venkovních ploch pro připravovanou přestavbu Gayerových a Vrbenského kasáren v centru města. „Je to další krok v investici za několik set milionů korun. Hlavním investorem přestavby kasáren bude Královéhradecký kraj. Soukromá firma ISP Hradec Králové v areálu postaví parkovací dům,“ řekl náměstek hradeckého primátora JindřichVedlich(TOP 09).
Projekt inženýrských sítí a venkovních ploch pro dokumentaci k územnímu rozhodnutí zhotoví sdružení Architekti Chmelík & partneři a Ateliér architektury Šuda–Horský za 990 tisíc korun. Projekt by měli mít hotov za čtyři měsíce.
Vlastní přestavba kasáren by podle Vedlichamohla začít v roce 2018, ale bourání menšího objektu. firmou ISP už letos. Pokud vše půjde hladce, mohla by být celá přestavba hotova v roce 2020.
V areálech Gayerových a Vrbenského kasáren má být výstavní expozice i zázemí muzea. Na přestavbu chce kraj získat dotaci. Hejtmanství projektovou dokumentaci už připravuje. Plány počítají, že v Gayerových kasárnách, které už využívá Muzeum východních Čech, vznikne moderní depozitář částečně zpřístupněný veřejnosti. Ve Vrbenského kasárnách má umístěna být dosud nezpřístupněná přírodovědecká sbírka a návštěvnické centrum.
Gayerova kasárna vlastní kraj, Vrbenského jsou v majetku radnice, která však pro objekt v minulých letech nenašla vhodné využití. Nakonec se město dohodlo s krajem o jejich využití pro muzeum. 

Mladá fronta DNES
Kraj Hradecký

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme