Před hradeckým magistrátem vlaje izraelská vlajka

Město Hradec Králové vyjadřuje podporu Izraeli v boji proti palestinské militantní skupině Hamás a soucítí se všemi rodinami obětí po útocích z minulých dnů. V rámci vyjádření solidarity byla proto před budovou Magistrátu města Hradce Králové vyvěšena izraelská vlajka.

10. 10. 2023

„Izraelsko-palestinské vztahy mají dlouhou a velmi komplikovanou historii lemovanou vzájemnou neochotou hledat společné řešení. Poslední útok radikální skupiny Hamás byl ale nesmírně brutální a především cílil na bezbranné civilisty. Následky jsou katastrofální, o život přišly stovky lidí, a to bez ohledu na jejich národnost či víru. Naše město se důrazně staví proti takovým činům, ať už je páchá kdokoli, a vyjadřuje upřímnou soustrast všem rodinám obětí útoků,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Před hradeckým magistrátem proto od dnešního dne vlaje izraelská vlajka.

Město Hradec Králové sice nemá partnerské město v Izraeli, ale se zástupci této země udržuje přátelské styky. Naposledy byl na oficiální návštěvě města izraelský velvyslanec Daniel Meron v únoru roku 2019. V areálu hradeckého letiště je také umístěn památník izraelských letců, kteří se v roce 1948 zúčastnili pilotního výcviku v Hradci Králové, aby se následně mohli zapojit do bojů o nezávislost své země.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme