Pozvěte si nás domů

vyzývají před volbami dva kandidáti TOP 09 a Starostové

1. 9. 2012

Do takzvané „obývákové“ kampaně, nového způsobu prezentace postojů politiky TOP 09 a Starostů pro Královéhradecký kraj, se zapojili Ludmila Rutter z Jaroměře a Miroslav Sazeček ze Strážného. Spoluobčany v kraji poněkud provokativně vyzývají, aby si je „ugrilovali“. „Jsme připraveni přijet za Vámi domů v domluveném čase, vyslechneme velmi kritické názory na správu věcí veřejných, budeme odpovídat i na nepříjemné otázky,“ říká Miroslav Sazeček.

„Žádné hlučné mítinky ani uspěchané schůzky. Můžeme se potkat osobně a v klidu, třeba přímo u Vás. Rád Vás přijedu navštívit, klidně pozvěte i přátele a kamarády. Vždyť politika začíná doma,“ vyzývá v dopise i na webových stránkách spoluobčany zastupitel Strážného Miroslav Sazeček a dodává: „Stačí vypít kávu nebo čaj, špekáčky grilovat nemusíme, ugrilujte si mne. Vím, že mnozí občané jsou nespokojení se způsobem vedení současné politiky. Proto je vyzýváme: Řekněte nám, jak se díváte na řešení každodenních problémů v Královéhradeckém kraji i na politiku TOP 09 a Starostů,“ říká za sebe i za zastupitelku Jaroměře Lidmilu Rutter. Poté, co se lidé ozvou na telefonní číslo 734 607 399 či na e-mail sazecek@centrum.cz, domluví si s nimi kandidáti konkrétní čas a místo setkání, které bude trvat přibližně jednu hodinu. 

Miroslav Sazeček má pro organizátory „obývákové“ návštěvy i překvapení: „Po každé třetí návštěvě vylosujeme poukaz pro čtyřčlennou rodinu na tři dny pobytu zdarma v chaloupce u Sazečků ve Strážném. Jednoho výherce už máme, s paní Lidmilou Rutter už máme za sebou první sérii obývákových diskuzí,“ říká Sazeček.

Miroslav Sazeček je připraven v Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje prosazovat normální a přirozené formy péče o seniory a spoluobčany, kteří jsou nejen zdravotně znevýhodněni. „Budu prosazovat, aby se sociální služby přesunuly co nejblíže občanovi s cílem okamžitě reagovat na jeho potřeby a pomoc plánovat společně s ním a s jeho přičiněním. To zvýší hospodárnost a kvalitu sociálních služeb a celé sítě v kraji.“

Ludmila Rutter se soustředí na oblast ochrany životního prostředí, které je podle ní nutné řešit v kontextu územního plánování a trvale udržitelného rozvoje. „Prioritou je ochrana vod. Vodu máme jen jednu a Královéhradecký kraj je krajem bohatým na vodní zdroje. Toto bohatství musíme chránit pro další generace.“

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme