Park Skleněnka čeká už jen na provozní řád

6. 2. 2015

Hřiště pro pétanque, dřevěný hrad s klouzačkou proděti, lavičky či ocelovou konstrukci pro popínavou zeleň. To vše najdou návštěvníci v parku Skleněnka až jej město otevře.
Stavba je dokončena. Předali jsme prostor technickým službám,“ uvedl Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro investice. Technické služby hlásí hotovo, chybí už jen cedule s provozním řádem. Ty by se zde měly objevit do konce měsíce.
Park stál městskou radnici zhruba čtyři miliony korun. O podobný prostor usiluje město řadu let. Původní plány byly rozsáhlejší, kvůli problémům s pozemky se však musely značně zredukovat. Například tak, že Skleněnka není průchozí od obchodního domu Tesco k Terminálu městské hromadné dopravy, jak se původně zamýšlelo. „Určitě bychom chtěli, aby se parkem projít dalo. Až se vypořádáme s pozemky, bude se pokračovat,“ sdělila už před časem Magdaléna Vlčková.
Skleněnka se rodila v bolestech. Hlavním problémem byl nesouhlas obyvatel žijících v okolních domech. Ti se obávali ruchu v parku. „Je dobře, že město nenechalo cestičky vybetonovat. Jen mohly být užší a bylo by zde více trávy. Doufám, že bude park otevřený a nebude se zamykat,“ svěřil se Hradeckému deníku kolemjdoucí Petr Novotný.
V parku se také v brzké době objeví kamerový systém. „Chráničky na kamerový systém jsou již v zemi připraveny,“ potvrdila Magdaléna Vlčková, mluvčí královéhradeckého magistrátu.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme