Náchodská nemocnice zahájila provoz nově zrekonstruované chirurgické JIP

Po dvouměsíční rekonstrukci má Oblastní nemocnice Náchod na svém chirurgickém oddělení nové pracoviště oborové jednotky intenzivní péče. Propojením standartního a pooperačního pokoje vznikla větší místnost s kapacitou čtyř lůžek. Navýšením o dvě lůžka disponuje náchodská chirurgie aktuálně celkem šesti lůžky pro pacienty potřebující intenzivní péči.

3. 12. 2019

„Přestože aktuálně realizujeme velké investice, nezapomínáme ani na tyto menší. Snažíme se tím zpříjemnit prostředí pro pacienty, ale v době personální krize v českém zdravotnictví zároveň i efektivně využívat sloužící zdravotnický personál,“ řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar (TOP 09).

Přestavba dvou místností v jednu a potřebné úpravy včetně nových rozvodů elektroinstalace, nového osvětlení, rozvodů medicinálních plynů a instalace nástěnné a stropní rampy stála 1 650 000 Kč a byla financována z fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje.

„Navýšení kapacity jednotky intenzivní péče nám umožní provádět větší počet složitějších výkonů a zároveň ulehčí standartnímu oddělení,“ zhodnotil rekonstrukci primář chirurgického oddělení Jaroslav Vokůrka.

„Jsem ráda, že dva a půl roku úsilí má dnes zcela jasný výsledek. Přestavba chirurgické JIP navýší výkonnost i průchodnost oddělení a to v neposlední řadě pomůže nemocnici také ekonomicky,“ dodala ředitelka náchodské nemocnice Ivana Urešová.

V Oblastní nemocnici Náchod zároveň pokračuje výstavba dvou nových multioborových pavilonů. Po dokončení vnějších stavebních prací pokračuje projekt uvnitř budováním vnitřního vybavení a energetických sítí. Tyto novostavby jsou největší současnou investicí Královéhradeckého kraje v celkové hodnotě1,3 miliardy korun a bude dokončena v příštím roce.

Lucie Chytilová

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Aleš Cabicar
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme