Miroslav Kalousek zavítal v Náchodě mezi studenty i zaměstnance firmy

23. 9. 2014

Náchod – „Politik nemá jen mluvit, ale i poslouchat,“ konstatoval včera 1. místopředseda TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. V dopoledních hodinách při své pracovní cestě v rámci předvolební kampaně navštívil nejen studenty Obchodní akademie v Náchodě, ale i zdejší společnost Hronovský, která vyrábí kabely a spínače pro automobilový průmysl.
„Snažím se často jezdit do škol mezi studenty i mezi zaměstnance. Pevně doufám, že jsem studenty obchodní akademie moc neotrávil. Některé jejich otázky byly velmi zajímavé, tak snad je moje povídání zaujalo“ řekl s úsměvem poslanec Kalousek.  

To, že Miroslav Kalousek navštívil Obchodní akademii v Náchodě, nebylo náhodné. „Vzhledem k tomu, že jsme škola s ekonomickým zaměřením a Miroslav Kalousek je bývalým ministrem financí, projevili jsme o jeho návštěvu zájem a bylo nám vyhověno,“ vysvětlila zástupkyně ředitelky školy Jitka Kumpoštová. Politik asi osmdesáti studentům čtvrtých ročníků a některým z pedagogů zhruba hodinu přednášel na téma, jak se tvoří státní rozpočet. „Pro žáky to je nejen maturitní, ale i ekonomické téma, které potřebují znát. Je to jejich obor,“ dodala Kumpoštová.

Kalousek studentům na závěr přiznal, že jim ze všeho nejvíc závidí svobodný přístup k informacím, který on v jejich věku nezažil. „Vyrůstal jsem v době, kdy takový přístup k informacím neexistoval. Je to obrovská šance, jak se naučit, ne nabiflovat to, co budete potřebovat celý život – v případě problému si informace najít, vyhodnotit je a použít je k tomu, abyste našli to nejlepší řešení. To je hlavní,“ zdůraznil Kalousek, kterého doprovázel náchodský radní a krajský šéf TOP 09 Aleš Cabicar.

Ve společnosti Hronovský si Kalousek prohlédl výrobní halu, zajímal se o počet zaměstnanců i jak firma prosperuje. Na závěr s některými zaměstnanci a vedením firmy pohovořil o současné politické situaci. Ve firmě prý viděl velmi dobře řízený technický provoz. „Jsem rád, že v Náchodě je to provoz, který dokázal zaměstnat i méně kvalifikované zaměstnance a zajistil jim jiný osud než na pracovním úřadě,“ ocenil politik. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme