Město vybralo projektanta pro rekonstrukci podchodu na třídě Karla IV.

V Hradci Králové bude moci začít příprava rekonstrukce podchodu na třídě Karla IV. Město v minulém roce vypsalo dvě zadávací řízení, do kterých se ale bohužel nikdo nepřihlásil. Poté radnice zmírnila podmínky pro uchazeče, kdy došlo mimo jiné k prodloužení lhůty pro zpracování projektu. Městu se nyní podařilo vysoutěžit hradeckou společnost AKIA, která zhotovení projektu a provedení autorského dozoru nabídla za necelých 1,3 milionu korun bez DPH. Výsledek zadávacího řízení na svém včerejším zasedání schválila rada města. Před uzavřením smlouvy ale bude muset zastupitelstvo navýšit potřebné finanční prostředky na tuto akci.

16. 6. 2023

„Abychom měli větší šanci najít kvalitního projektanta, věděli jsme, že bude třeba upravit podmínky zadávacího řízení takovým způsobem, aby byly atraktivnější, ale zároveň nebyly pro město příliš limitující. Tato změna se nám vyplatila, protože se nyní přihlásilo několik uchazečů,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Město tak například prodloužilo lhůtu pro zpracování projektu ve všech fázích, aby projektanti měli více času na vyhotovení projektové dokumentace. K podpisu smlouvy s vybraným projektantem by mělo dojít v následujících dnech, ovšem za předpokladu, že na tuto investici zastupitelé schválí potřebné navýšení finančních prostředků.

Projektová dokumentace by tak mohla být dokončena zhruba v polovině příštího roku. Samotná rekonstrukce podchodu by v případě příznivého vývoje měla být zahájena přibližně začátkem roku 2025. Z nového vzhledu, který by měl zachovat funkčnost prostoru, by měla vyzařovat čistota a vzdušnost. Celková revitalizace podchodu počítá podle již zhotovené návrhové studie s jiným rozložením dispozic. Změnit by se mělo uspořádání veřejných toalet a kavárna/cukrárna by se měla více otevřít do prostoru. Z podchodu dále zmizí kovové výkladce, nové budou podlahy a stropní svítidla. 

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme