Leoš Heger předal ocenění i lékaři Daliboru Stoszekovi z Hořic

19. 4. 2012

Tisícovky lidí rozhodly, že vítězem ankety Lékař roku 2011 jsou praktik Dalibor Stoszek z Hořic v Podkrkonoší, gynekolog Michal Turek z nemocnice v Písku a Petr Kultan z Karvinské hornické nemocnice.

Východočech Dalibor Stoszek (TOP 09), šestatřicetiletý praktický lékař z Hořic v Podkrkonoší, má zkušenosti ze zambijské International Health Clinic, z Karvinské hornické nemocnice i ze záchranné služby. Je členem letecké posádky Královéhradeckého kraje. Od roku 2010 má vlastní ambulanci v Hořicích v Podkrkonoší.

Ocenění Lékař roku 2011 předala 5. 4. na Nové scéně Národního divadla Unie pacientů šesti lékařům a zvláštní ocenění udělila humanitární společnosti Lékaři bez hranic. Patronem ankety byl ministr Leoš Heger, který obdržel zvláštní ocenění loni, a to za to, že odvrátil odchody až 4000 doktorů z nemocnic. Ti se v odborové akci „Děkujeme, odcházíme“ domáhali zvýšení platů.

Odborníci udělili Hippokratovu cenu dětskému chirurgovi z pražské Fakultní nemocnice Motol Janu Trachtovi. Jeho specializací je dětská urologie, své zkušenosti uplatnil na sedmi misích Lékařů bez hranic, například po zemětřesení na Haiti.

Leoš HegerDalibor StoszekJeseniovu cenu za přínos pro pokrok v medicíně si odnesl Michal Dubský z Centra diabetologie pražského Institutu klinické a experimentální medicíny. Hlavním tématem jeho doktorandského studia je léčba ischemické choroby dolních končetin pomocí kmenových buněk.

Společnost Lékaři bez hranic dostala zvláštní ocenění za humanitární pomoc obětem zemětřesení v Turecku loni v listopadu a za další projekty v oblastech sužovaných válkami a v rozvojových zemích.

Unie pacientů je občanské sdružení se zhruba 15 000 členy.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme