4. 5. 2010

Hradec Králové

Lídr kandidátky TOP 09 v Hradci Králové doc. Heger se zúčastnil kulatého stolu v rámci projektu „Posilování sociálního dialogu – služby pro zaměstnance.“ Akci zorganizovala Regionální rada odborových svazů ČMKOS. Diskuse byla vedena na téma národní politika zaměstnanosti a její praktické výsledky v regionu, řešení sociálních důsledků krize, sociální dialog v Královéhradeckém kraji, dopravní obslužnost či zabezpečení zdravotní péče v našem regionu.

tripartita-inJsem velmi rád, že byla založena Tripartita i na úrovni našeho kraje. To je velmi důležité z hlediska zachování sociálního smíru, zejména v době ekonomické krize,“ uvádí doc. Heger. Nejpalčivějším problémem, o kterém se vedla diskuse, bylo zavádění nového systému dopravní obslužnosti na území Královéhradeckého kraje. „Myslím si, že urychlení vybudování cyklostezek by podpořilo nejenom turistický ruch, ale pomohlo by do určité míry i při řešení dopravní obslužnosti,“ navrhuje doc. Heger. „Máme v plánu vybudovat cyklostezku až do Kuksu. Další je v jednání,“ vysvětluje hejtman Franc.
V diskusi o zdravotnictví padaly nejrůznější podněty a stanoviska. „Existuje ve světě mnoho koncepcí pravicových či levicových. I když máme rozdílné názory, je nutné, abychom se dohodli. Nemyslím si, že je třeba dělat revoluční změny ve zdravotnickém systému. Je nutné ho naopak doladit v tisíci detailech. To je jak známo velmi náročné,“ říká závěrem doc. Heger.

Jindřich Vedlich
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme