Kuklenští chtějí bezpečné ulice. Poslali městu petici

Hradecký deník

20. 12. 2014

Srážka motorkáře se dvěmi devítiletými holčičkami byla poslední kapka v poháru trpělivosti obyvatel hradeckých Kuklen. Na radnici tak poslali petici, ve které chtějí bezpečnější čtvrť.

Byla to iniciativa rodičů z naší školy. Město opakovaně slibuje, že v Kuklenách zklidní dopravu, ale až se postaví sjezd z dálnice. Bojujeme za to, že je to nesmysl a chceme změnu dříve,“ vysvětlila Alena Nekolová, předsedkyně Komise místní samosprávy Kukleny.

Petice upozorňovala, že v některých místech není Pražská třída bezpečná a je zde velký provoz. „Zadali jsme vypracování studie, která řeší problémové body jako například Anenské náměstí, odbočku přes základní školou do Pálenecké ulice, odbočku ke komunikaci Za Škodovkou. Studie bude definovat, jakým způsobem upravit dopravní závady, aby byla lokalita bezpečná především pro chodce, cyklisty ale také pro automobilovou dopravu,“ potvrdil Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Město se podle jeho slov také snaží prosadit jižní spojku od Bláhovky na Hradubickou v celém profilu. To by totiž výrazně ulehčilo Pražské třídě. „Není to ale městská stavba, jednáme proto na ministerstvu dopravy a Ředitelství silnic a dálnic, abychom situaci urychlili,“ zakončil Vedlich

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme