Křižovatka Mileta

Právo - severovýchodní Čechy

4. 2. 2016

Hradečtí zastupitelé v úterý schválili znění trojstranné dohody, definující financování prací a vlastnictví jednotlivých částí křižovatky Mileta. 
Na přestavbě tohoto páteřního bodu hradeckého městského okruhu se spolu s krajským městem bude podílet také Královéhradecký kraj a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Pokud dojde k odsouhlasení dohody i zbývajícími dvěma subjekty, stane se dokument součástí plánovací smlouvy nutné pro územní rozhodnutí. „Kromě samotné křižovatky se promění i části všech příjezdových komunikací a jejich bezprostřední okolí. V součtu se jedná o rozsáhlejší území, které s sebou nese kvůli různým vlastníkům dotčených pozemků velkou náročnost při přípravě stavby. Komunikace jsou z největší části ve vlastnictví státu, který by se měl prostřednictvím ŘSD největší měrou na investici podílet,“ uvedla mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. 
Na městě a Královéhradeckém kraji by mělo být financování zbytku investice. Předpokládaná výše nákladů na vybudování nové infrastruktury a úpravy dosavadní se pohybuje kolem 225 miliónů korun, přičemž spoluúčast města je v této fázi odhadována na necelých 78 miliónů. 
„Projekt získá ještě letos územní rozhodnutí, a pokud nenastanou nepředvídatelné okolnosti, mohlo by být v příštím roce vydáno stavební povolení,“ prozradil náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09). 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme