Kraj zaktualizuje projekt na výstavbu operačních sálů dvorské nemocnice

Královéhradecký kraj nechá zrevidovat a upravit projektovou dokumentaci pro přístavbu operačních sálů na dvorním traktu laboratoří Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem. Rada schválila navýšení krajského rozpočtu o 300 tisíc korun na revizi a úpravu projektové dokumentace. S výstavbou operačních sálů se počítá v rámci přístavby prvního patra laboratoří, která se otevřela v roce 2017.

29. 5. 2020

Královéhradecký kraj dokončil před více jak třemi lety výstavbu nového pavilonu laboratoří v areálu dvorské nemocnice za více jak 32,5 milionu korun bez DPH. V rámci těchto laboratoří se počítá s nástavbou patra, kde by měly vzniknout nové operační sály.

„Jak jsem řekl dříve, kraj s dvorskou nemocnicí samozřejmě stále počítá v rámci operativních zákroků menšího charakteru. Doposud navrhovanou dostavbu dvou sálů nad pavilonem laboratoří, kdy se náklady pohybovaly přes 80 milionů korun bez DPH, považuji za finančně náročnou. Proto jsme se rozhodli projektovou dokumentaci zrevidovat a upravit,“ řekl náměstek Aleš Cabicar (TOP 09) odpovědný za oblast zdravotnictví.

V současné době má kraj k dispozici stavební povolení a prováděcí projekt. „Od doby vypracování první projektové dokumentace došlo k navýšení ceny projekčních prací. Hledali jsme cestu minimálních nákladů a optimální výstavby, proto posilujeme krajský rozpočet o 300 tisíc korun na přípravu upravené projektové dokumentace,“ okomentoval radní pro investice Václav Řehoř.

Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem je poskytovatelem akutní lůžkové péče v oboru interním, chirurgickém a urologickém, dále následné péče a provozovatelem odborných ambulancí a oddělení komplementu. Nemocnice disponuje 166 lůžky a od roku 1997 je akciovou společností, od roku 2009 spadá pod Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje.

Sylvie Velčovská

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme