Kraj vybral zhotovitele pro novou vrátnici a lékárnu jičínské nemocnice

Rada Královéhradeckého kraje schválila výběr zhotovitele pro novou vrátnici a lékárnu v jičínské nemocnici. Zakázku zrealizuje společnost HSF Systém SK, s. r. o., za 35,7 milionu korun bez DPH.

15. 7. 2019

„Stav objektu u vjezdu do areálu jičínské nemocnice dlouhodobě nevyhovuje provozním požadavkům. Jeho obnova zlepší průjezdnost hlavní brány, ale hlavně zvýší komfort pacientů a návštěvníků nemocnice. Zrekonstruovaný objekt totiž počítá i s lékárnou, která se aktuálně v nemocničním areálu nenachází,“ řekl náměstek hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09) odpovědný za oblast zdravotnictví.

V první fázi dojde k demolici stávající budovy a současně k vybudování provizorní vrátnice. Následovat budou samotné stavební práce, kdy v místě staré budovy vznikne nový objekt. Lékárna bude mít dvě výdejní místa – jedno pro nemocnici a jedno pro veřejnost, které bude blíže k vrátnici a bude přístupné jak z areálu nemocnice, tak z ulice.

„Projektová dokumentace počítá s rozšířením průjezdu, který není dostatečně široký pro hasičské a sanitní vozy. Kromě toho je v plánu i úprava zadního vjezdu do areálu pro rychlý příjezd požárních vozidel. Úprav se dočká i zděné oplocení, ke kterému vrátnice přiléhá. Za celou stavbu kraj zaplatí 35,7 milionu korun bez DPH,“ okomentoval radní Václav Řehoř pro oblast investic a majetku.

Veřejnou zakázku Královéhradecký kraj vyhlásil letos v březnu. Obdržel tři nabídky, z nichž dvě byly vyřazeny pro překročení maximálně přípustné nabídkové ceny. Vybrána byla společnost HSF Systém SK, s. r. o. Po doložení dokladů a uplynutí zákonné lhůty pro podání námitek kraj s vybraným dodavatelem uzavře smlouvu a poté předá staveniště.

Nová lékárna s vrátnicí by měly být dokončeny zhruba na podzim roku 2020.

Sylvie Velčovská

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Aleš Cabicar
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme