Kraj opraví oddělení následné a dlouhodobé péče v Broumově za 23 milionů korun

10. 1. 2017

Broumovská nemocnice se bude brzy pyšnit modernějším oddělením Následné intenzivní péče a Dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Realizace stavebních úprav se předpokládá během prvního pololetí tohoto roku. Zakázka byla vysoutěžena za necelých 23 milionů korun včetně DPH. Vítězného uchazeče včera schválila krajská rada.

„Rekonstruována bude část druhého podlaží, kde na místě stávajících nevyhovujících pokojů vznikne pět nových pokojů pro následnou péči a dále zde budou zřízeny čtyři nové pokoje pro péči dlouhodobou. Součástí stavebních úprav bude také vybudování odpovídajícího zázemí. Touto investicí se výrazně zvýší komfort pacientů i pracovní podmínky pro zdravotnický personál,“ říká náměstek hejtmana Aleš Cabicar, který je odpovědný za oblast zdravotnictví.

Akce vyvolá i určité úpravy prvního podzemního a prvního nadzemního podlaží a dotkne se také dosud nevyužívané půdy. „Počítáme zde se zřízením technické místnosti pro vzduchotechniku a servrovny slaboproudých rozvodů. Součástí prací bude realizace nových silnoproudých a slaboproudých rozvodů elektroinstalace, rozvodů požární signalizace, vody, kanalizace, vytápění, medicinálních plynů a vzduchotechniky,“ doplnil radní pro investice Václav Řehoř.

Nemocnice v Broumově je součástí Oblastní nemocnice Náchod. Kromě lůžek následné a dlouhodobé péče zde funguje ještě jednotka intenzivní péče, interna a pracoviště klinické biochemie a diagnostiky.

www.kr-kralovehradecky.cz
Michal Friček

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme