Kraj hledá firmu na laboratoře v nemocnici Trutnov

Královéhradecký kraj hledá firmu pro stavbu laboratoří a transfuzního oddělení Oblastní nemocnice v Trutnově. Radní schválili vypsání třetího výběrového řízení. Hodnotu zakázky zvýšili o desetinu zhruba na 180 milionů korun. Zahájení stavby se opakovanou soutěží oddálí, dosud kraj předpokládal začátek stavby v prvních měsících letošního roku.

18. 3. 2019

„Nejprve budeme přestavovat objekt oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie. Ve druhé etapě stavbaři zdemolují budovu oddělení klinické biochemie, na jehož místě vznikne pracoviště konsolidovaných laboratoří. V nové budově laboratoří bude zřízeno i transfuzní a hematologické oddělení a oddělení nukleární medicíny,“ představil projekt náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Královéhradecký kraj byl nucen první soutěž zrušit loni na jaře, protože ani jeden ze tří přihlášených účastníků nesplnil podmínky výběrového řízení. Neúspěchem skončil i druhý tendr, protože se do něj přihlásil jen jeden zájemce, který nesplnil podmínky soutěže.

Součástí tendru bude i opce na stavbu objektu ředitelství nemocnice, který by měl vzniknout přestavbou současného oddělení nukleární medicíny. Včetně zdravotnických technologií má celý projekt hodnotu téměř 300 milionů korun.

„Vybudování nových laboratoří a transfúzního oddělení zlepší jednak efektivitu trutnovské nemocnice, zlepší přístupnost pro pacienty a dárce krve, pro které současný stav objektů nenabízí dostatečný komfort,“ dodal náměstek Cabicar (TOP 09).

Oblastní nemocnice Trutnov ročně hospitalizuje zhruba 13 tisíc pacientů a dělá přes 4 tisíce operací. Nemocnice disponuje 300 akutními lůžky a má 620 zaměstnanců, z toho je asi 90 lékařů.

Sylvie Velčovská

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Aleš Cabicar
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme