Koalice dobré vůle vyzývá ostatní strany k jednání

19. 11. 2010

Připravovaná koalice dobré vůle - ČSSD, TOP 09 a Změna pro Hradec, která vznikla na komunální úrovni po volbách, připravila základní teze společného programu, na kterém se shoduje a vyzývá k jeho podpoře další strany. Podstatná je shoda na programu, na personálních změnách ve vedení magistrátu a ve způsobu řízení města.

Podmínkou rozvoje města i regionu je především řádné a otevřené projednání nového návrhu územního plánu a jeho následné vydání. Územní plán Hradce Králové se musí stát základem průhledné územně plánovací činnosti nejen pro potencionální investory, ale i pro občany zde žijící. Znamená to zapojit do projednání odbornou i občanskou veřejnost (občanská sdružení a komise místních samospráv nevyjímaje). Podpoříme zmapování přírodních lokalit jako podklad pro územní plán s akcentem na ochranu mimořádně hodnotných lokalit ve městě.

V oblasti dopravy jsme se shodli na urychleném odvedení tranzitní dopravy z centra města dostavbou rychlostní komunikace R 35 a výstavbou severní tangenty (přeložka silnice I/11). Budeme prosazovat změnu v systému parkování ve městě přehodnocením smlouvy s Atolem/ISP. Chceme upravit výši parkovného a krátkodobá parkování u vybraných institucí, např. u pošt, zdravotnických a sportovních zařízení, úřadů a firem navrhneme osvobodit od placení parkovného.

V sociální oblasti se zaměříme na výstavbu startovacích bytů pro mladé a malometrážních bytů pro seniory.

Zprůhledníme rozhodování a přidělování veřejných zakázek. Zkvalitníme komunikací s veřejností stávajícími komunikačními prostředky, zejména prostřednictvím zpravodaje Radnice a webových stránek s cílem získávání zpětné vazby od veřejnosti. Změníme systém práce úředníků s důrazem na navrácení úcty k občanům.

Nebudeme podporovat v čele města představitele minulého vedení, protože jsme občanům slibovali změnu a voliči dali jasně najevo, že si tuto změnu přejí.

Ing. Hana Orgoníková

Ing. Richard Nádvorník

Ing. Adam Záruba

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme