Knížecí prkno má již svého majitele

22. 3. 2010

V sobotu se v malebném Prkenném Dole v Krkonoších uskutečnila nevšední akce, která měla nádech nastupujícího jara a blížících se parlamentních voleb. Předvolební slalom přilákal množství zvědavců z blízkého i dalekého okolí.

Akci uspořádalo krajské sdružení TOP 09.
„Myslíme si, že současná politika už lidi docela štve. Blížící se volby budou ale pro další směřování naší země velmi důležité. Proto jsme se rozhodli politiku poněkud zlidštit a humornou formou, navíc v krásném prostředí a při sportu, přiblížit naši politickou scénu občanům,“
vysvětluje hlavní organizátorka akce Iva Ježková. Od devíti hodin si účastníci politického obřího slalomu mohli vyzkoušet trasu plnou překvapení. „Jednotlivé branky slalomu tvořily mimo jiné karikatury našich čelních politiků. Lyžaři si mohli vyzkoušet, jak mezi nimi kličkovat,“ doplňuje s úsměvem Zdeněk Kraus, starosta Černého Dolu. O účastníky tohoto klání bylo dobře postaráno. I přes krásný sluneční den se mohli osvěžit čajem a ochutnat výborné hořické trubičky.

Vyvrcholením akce bylo slosování přihlášek o „Knížecí prkno“ s portrétem a „výsostnými znaky“ TOP 09 včetně podpisu jejího předsedy Karla Schwanzerberga. „Je dobře, že je výherce místní. Vím, že tento sport, stejně tak jako TOP 09, se zde těší velké oblibě,“ sděluje své pocity Zdeněk Harapát, předseda krajské organizace pořádající strany, který pak poblahopřál vítězce Evě Šritrové z Žacléře. „Jsem ráda, že se na mě usmálo štěstí a vyhrála jsem,“ raduje se Eva Šritrová. Prkno, které vyhrála, bylo vyrobeno u místního výrobce Milana Luštince, který vyrábí lyže a snowboardy značky LUSTI a působí v Žacléři. „To je jistě dobrá zpráva pro Trutnovsko, které se nyní potýká s velkou nezaměstnaností. Snad je to blýskání na lepší časy,“ vyslovuje přání Iva Ježková.
My jen doplňme, že Design prkna zajistil pan Tomek ze společnosti Skidesign v Novém Městě na Moravě. Účastníci odcházeli i přes zatahující se oblohu spokojeni a s nevšedním zážitkem, který jim pomohl překonat rozčarování z našich politiků a snad jim vrátil alespoň na chvíli úsměv do tváří. „Velký dík patří provozovateli skiareálu Žacléř – Prkenný Důl a všem zaměstnancům, kteří poskytli pomoc a technickou podporu zdarma,“ uzavírá Iva Ježková.

Jindřich Vedlich

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme