Kandidát do Senátu Bedřich Moldan klade důraz na ochranu životního prostředí

Na společné kandidátce do kraje TOP 09 a Starostové jsou v první desítce tři starostové

14. 5. 2012

V Náchodě se ve sváteční den 8. května sešli kandidáti do krajských voleb za TOP 09 a Starostové. Osobně se představil i kandidát do Senátu Bedřich Moldan. „Je tím nejlepším, koho TOP 09 může v současné době pro Náchodsko nabídnout. Jeho osobnost je nyní pro Náchodsko naprosto stěžejní," řekl krajský předseda Zdeněk Harapát. Bedřich Moldan je významným odborníkem na environmentalistiku, zná exekutivu a má zkušenosti z řady politických funkcí.
Celý život se odborně zabývám životním prostředím a jeho ochranou, byl jsem ministrem životního prostředí, mám i zkušenosti z práce v Senátu. Jsem schopen se starat nejen o svůj senátní obvod Náchodsko, ale za celý Královéhradecký kraj jsem připraven se starat o otázky životního prostředí, vnímám i další důležitá témata," uvedl Bedřich Moldan. Podle něho se Královéhradecký kraj vyznačuje mimořádnými kvalitami v oblasti životního prostředí, má kvalitní zásoby podzemní vody, které se bude v následujících letech věnovat maximální pozornost. „Prospěšný mohu být v oblasti odborné, legislativní i exekutivní. Samozřejmě vnímám i další problematiky, například oblast zaměstnanosti. Je třeba vytvářet nové pracovní příležitosti," dodal.

moldan-12-05-14_03

Jedničkou do krajských voleb je Rudolf Cogan za starosty, dvojkou Aleš Cabicar z TOP 09
Zastoupení TOP 09 a STAN je v první desítce přibližně vyrovnané a bude to tak na celé kandidátce, která bude dále sestavena formou „zipu," vysvětluje krajský předseda TOP 09 Zdeněk Harapát, který kandiduje do kraje ze třetího místa. "Rudolf Cogan je silný a dobrý kandidát TOP 09 a Starostové. Má obrovské zkušenosti v oblasti komunální politiky a je odborníkem na krajská témata. Má nesporné úspěchy v profesním i osobním životě," vypočítává Zdeněk Harapát důvody pro zařazení kandidáta do čela krajských voleb. „Budu usilovat o přesměrování finančních zdrojů na opravy silnic 2. a 3. třídy, a to i za cenu úspor v ostatních oblastech činnosti kraje. Základním pravidlem hospodaření kraje a činnosti kohokoli vůbec, je vyrovnaný rozpočet," uvedl své priority v Královéhradeckém kraji Rudolf Cogan.
Na druhém místě kandiduje do kraje ředitel CIAF a zastupitel a člen Rady města Náchoda Aleš Cabicar: „Znám dobře potřeby obyvatel města i regionu a rád bych pomohl řešení dennodenních problémů našich spoluobčanů z krajské úrovně. S tím souvisí samozřejmě i přenesení základních tezí TOP 09 na krajskou úroveň, zejména pak snaha o vyrovnané rozpočty či efektivní, výkonná a čitelná samospráva s důrazem na průhlednost veřejných zakázek."

moldan-12-05-14_02TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí jdou krajských voleb letos poprvé. Společné kandidátky jsou dalším prohloubením jejich spolupráce, a tedy potvrzením toho, že propojení zkušeností z celostátní a komunální politiky funguje. Obě politické síly chtějí v krajích zejména zprůhlednit neefektivní hospodaření často způsobené vládou koalic různých koalic. A nabídnout alternativu. „Lídři kandidátek jsou zkušenými politiky, více než polovina z nich má zkušenost s vedením měst z pozice starostů i zkušenosti z celostátní politiky. Spolupracují s týmy odborníků na analýzách situace v kraji a dopracovávají krajské programy," uvedl Zdeněk Harapát, krajský předseda TOP 09 v Královéhradeckém kraji a v pořadí třetí na kandidátce do krajských voleb.

Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi," uvedl při představení třinácti lídrů v do krajských voleb v Praze předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme