Jedničkou do krajských voleb za TOP 09 a STAN je JUDr. Ing. Rudolf Cogan, Ph.D.

Do Senátu za Náchodsko jedná TOP 09 s Prof. RNDr. Bedřichem Moldánem, CSc.

11. 4. 2012

První desítku kandidátů do podzimních krajských voleb představila dnes na tiskové konferenci TOP 09 Královéhradeckého kraje. Společnou kandidátku TOP 09 a STAN povede současný starosta Nové Paky Rudolf Cogan (STAN) a za ním následuje jej radní města Náchoda Aleš Cabicar (TOP 09). Krajský předseda TOP 09 Zdeněk Harapát říká: „Zastoupení TOP 09 a STAN je v první desítce přibližně vyrovnané a bude to tak na celé kandidátce, která bude dále sestavena formou „zipu“.

K osobě jedničky se vyjádřil krajský předseda slovy:  "Rudolf Cogan je silný a dobrý kandidát TOP 09 a STAN. Má obrovské zkušenosti v oblasti komunální politiky a je odborníkem na krajská témata. Má nesporné úspěchy v profesním i osobním životě,“ vypočítává krajský předseda Zdeněk Harapát důvody pro zařazení tohoto kandidáta do čela krajských voleb. „Budu usilovat o přesměrování finančních zdrojů na opravy silnic 2. a 3. třídy, a to i za cenu úspor v ostatních oblastech činnosti kraje. Základním pravidlem hospodaření kraje a činnosti kohokoli vůbec, je vyrovnaný rozpočet," uvedl své priority v Královéhradeckém kraji sám Rudolf Cogan v písemných podkladech.
životopis lídra

 

Bedřich MoldanKandidátem do Senátu na Náchodsku za TOP 09 a STAN bude pravděpodobně Prof. RNDr. Bedřich Moldan. „Je to to nejlepší co TOP 09 může v současné době pro Náchodsko nabídnout. Jeho osobnost je nyní pro Náchodsko naprosto stěžejní,“ řekl Zdeněk Harapát.  Bedřich Moldan je významným odborníkem na environmentalistiku, znalec exekutivy, má zkušenosti z řady politických funkcí (působil i jako ministr životního prostředí). „Nikdy by nedopustil to, co se nyní chystá na Broumovsku v otázce těžby břidlicových plynů. S panem Moldanem intenzivně jednáme a v nejbližších dnech – po návratu z Ameriky – se ke své kandidatuře definitivně vyjádří.“

 

Leoš HegerMinistr Leoš Heger: V kraji máme nové specializované pracoviště pro pacienty s CMP

Přítomný ministr zdravotnictví a poslanec TOP 09 Leoš Heger se vyjádřil k otázkám rozvoje krajského zdravotnictví. Informoval, že 5. 4. podepsal vznik nového specializovaného pracoviště pro pacienty s cévní mozkovou příhodou (CMP) v nemocnici v Náchodě, tzv. iktového centra. V něm jsou soustředěny jak péče specialistů, tak přístrojové vybavení k poskytnutí rychlejšího a kvalitnějšího vyšetření a léčby závažného onemocnění. Tak se významně sníží riziko těžkého postižení nebo úmrtí u pacientů s cévní mozkovou příhodou, takzvaným iktem.

„V Královéhradeckém kraji teď pro včasný záchyt akutní cévní mozkové příhody fungují již tři centra pro pacienty s CMP: centrum prvního typu ve Fakultní nemocnici Hradec Králové a dvě centra druhého typu: v nemocnicích v Trutnově a v Náchodě,“ uvedl ministr.

Jiří Oliva: Zvažuji trestní oznámení na Lesy ČR

Jiří Oliva

K závažným informacím, které obsahují závěry NKÚ k hospodaření Lesů ČR, se vyjádřil poslanec Jiří Oliva: „Je to jen špička ledovce, co vyplouvá na povrch. Například „výhodná“ směna pozemků, při které stát přišel o 15 mil. korun během trvání smlouvy o pronájmu honitby, a to v katastru obce Radějov na moravsko-slovenském pomezí, kterou si tímto stát sám zlikvidoval,“ začíná vypočítávat Jiří Oliva. Dál jmenoval předražené PR služby za 180 mil. Kč v průběhu tří let, mnohonásobně předražené služby v oblasti IT v řádu stovek procent, nesmyslné investice do informačního systému ve výši 630 mil. Kč a vzápětí příprava systému nového, nákup nábytku za 810 tisíc korun (když jeho hodnota byla 191 tisíc korun) a střet zájmů v osobě generálního ředitele, obcházení zákona o veřejných zakázkách, atd.

„Budu iniciovat projednání závěrů NKÚ v zemědělském výboru poslanecké sněmovny, jehož jsem členem a zvažuji podání trestního oznámení, protože v něm vidím jediný způsob jak docílit toho, aby se začal zakladatel těmito věcmi odpovědně zabývat,“ uzavřel Jiří Oliva.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme