Investoři v zóně Aldis mají od města zelenou

4. 11. 2016
Hradec Králové – „Chceme, aby byla zóna Aldis další pýchou našeho města.“ Takový vzkaz vyslala v tomto týdnu hradecká radnice všem investorům, kteří mají ve svých plánech rekultivovat toto projekty zatím příliš nedotčené území.
Kromě pomoci investorům chce svým vzkazem radnice vyřešit i dlouhotrvající problém s parkováním v tomto místě.
Rada města schválila na svém zasedání podnět ke zrušení regulačního plánu zóny Aldis, kterou nahradí územní studie,“ prozradil Deníku náměstek hradeckého primátora JindřichVedlichs tím, že vedení města k tomuto kroku vedlo několik důvodů.
Hlavní myšlenka je opřena o koordinaci záměrů investorů, ale i o projekt města, tedy lávku, která má spojit střed města s touto lokalitou.
Radnice chce ve studii vyřešit také napojení lokality na druhý silniční okruh a spojení s městem v podobě nově vybudovaných zastávek MHD. Dalším z důvodů byla změna legislativy.
„Dále chceme pomoci všem investorům. Například ČSOB, která tu má záměr vystavět své sídlo, firmě Enteria, jež tu hodlá vystavět nový bytový komplex.
Součásti studie bude i územní rezerva pro Aldis,“ doplnil informace JindřichVedlichs dodatkem, že studie se koordinuje se všemi dotčenými subjekty a je koncipována tak, aby na sebe všechny projekty, se kterými se v zóně Aldis počítá, na sebe navazovaly a nikterak spolu nekolidovaly. Podle náměstka bude první stavbou, která „otevře“ Aldis, právě lávka. Tu by dělníci mohli začít stavět již za půl druhého roku. 

Hradecký deník
Petr Vaňous

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme