Investor městu oznámil přerušení černé stavby

9. 3. 2015

Developerská společnost CTP na okraji Hradce Králové buduje obchodní park. Na této skutečnosti by nebylo nic zvláštního, pokud by se nejednalo o stavbu prováděnou bez stavebního povolení a v rozporu s územním rozhodnutím.
Na sklonku roku obdržel královéhradecký magistrát udání na černou stavbu, která se nachází na levé straně při výjezdu na ulici Bratří Štefanů směrem na Blešno. Radnice začala situaci ihned řešit.
„Od prosince se intenzivně snažíme donutit investora k bezodkladnému zastavení stavebních prací. Avšak až po podání trestního oznámení na maření úředního rozhodnutí a mé osobní návštěvě na stavbě a jednání s vedením společnosti v tomto týdnu jsem obdržel vyjádření právního oddělení CTP, které nás informuje o zastavení veškerých prací,“ přibližuje aktuální vývoj náměstek pro rozvoj města, Jindřich Vedlich.
Investor tak uznal své pochybení a v současné době probíhají na stavbě poslední zajišťovací práce.
A co dál?
Investor se tedy po několika výzvách rozhodl nepokračovat v porušování českých zákonů. Otázkou však zůstává, co se s nedostavěnými halami bude dít dál. „Musíme postupovat v souladu se zákonem, který jasně definuje postup stavebního úřadu v takovýchto případech,“ říká vedoucí stavebního odboru, Michal Jandík.Hradecký stavební úřad již zahájil řízení o odstranění stavby.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme