Hradec Králové uzavřel hospodaření loňského roku s přebytkem

26. 4. 2016

S přebytkem přesahujícím 134 milionů korun uzavřelo město Hradec Králové hospodaření roku 2015. Závěrečným účtem loňského roku se dnes zabývala městská rada. Konečné hlasování ve věci finančního vypořádání bude náležet 26. dubna zastupitelům.

Po započtení nároků aktuálního rozpočtu má město v rámci finančního vypořádání loňského rozpočtu k dispozici téměř 256 mil. Kč. Jde o částku, která bude použita jako souhrnná rozpočtová rezerva pro letošní rok s tím, že město ji v případě, že s vypořádáním budou v navržené podobě souhlasit 26. dubna zastupitelé, použije například na revitalizaci fotbalového hřiště Olympia za zhruba 8,5 milionu korun. “Součástí této investice by měla být také instalace automatického závlahového systému, přičemž podmínkou realizace bude získání dotace. Dále bychom chtěli na základě dlouhodobého požadavků občanů Slezského Předměstí vybudovat přechod pro chodce a zastávku MHD u Stoleté. Počítáme přitom s částkou ve výši zhruba dvou milionů korun. Přistoupili bychom i k vybudování zázemí hasičské zbrojnice v Březhradu, což představuje investici ve výši deseti milionů korun. Stranou by nezůstala ani dlouho plánovaná rekonstrukce ulic Štolbovy a Slunečné za téměř deset milionů korun. Tato investice má už i platné stavební povolení a je třeba ji provést,“ vypočítává vybrané akce Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města.

Přezkoumání hospodaření města provedla a závěrečnou zprávu předložila renomovaná auditorská společnost se závěrečným výrokem “Bez výhrad“.

“Závěrečným výrokem auditora jsem potěšen, a to i vzhledem k tomu, že ekonomický odbor výborně zareagoval na připomínky z uplynulých let, návrh na rozdělení finančních prostředků z vypořádání roku 2015 je dle mne racionální i vzhledem k potřebám investic města,“ hodnotí výsledek Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové, který je zároveň zodpovědný za oblast ekonomiky.

Parlamentní listy

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme