Hradec Králové bude díky Sněmu centrem pozornosti celé republiky

21. 10. 2011

Již zítra začne v Hradci Králové celostátní sněm TOP 09. Jeho zvláštností bude, že se bude konat ve stanu a jeho delegáti budou hlasovat elektronicky. Speciálně postavený stan vyroste v areálu hotelu Nové Adalbertinum. Přibližně 180 delegátů sjezdu bude například o novém stranickém vedení hlasovat elektronicky.

„Velmi nás těší, že si vedení TOP 09 vybralo pro sněm právě Hradec Králové. Očekává se účast všech našich členů vlády a politických špiček koaličních stran. Bereme to jako odměnu krajské organizaci za výsledky, kterých jsme za dva roky dosáhli,“ říká krajský předseda Zdeněk Harapát. „ Jsme velmi hrdí na svého ministra Leoše Hegera, na úspěchy v komunálních volbách a celkově na dobrou práci všech členů krajské organizace,“ dodává.

„Ve volbách vedení podpoříme samozřejmě Karla Schwarzenberga i současného prvního místopředsedu Miroslava Kalouska,“ říká Zdeněk Harapát. TOP 09 také na konferenci oficiálně nominuje Karla Schwarzenberga na post prezidenta.  „Karel Schwarzenberg bude naším kandidátem jak pro přímou, tak pro nepřímou volbu prezidenta.“

Poprvé se na celostátním sněmu uplatní systém elektronického hlasování. „Je to standardní tajná volba, volí se za plentami prostřednictvím iPadu,“ vysvětluje Zdeněk Harapát. Od elektronického hlasování, které si již měli možnost vyzkoušet delegáti některých krajských sněmů, si strana slibuje, že eliminuje neplatné hlasy. „Nebude se stávat, že někdo omylem zakroužkuje víc delegátů, než je možné volit, nebo udělá jinou chybu, kvůli které by se hlas stal neplatným,“ přiblížil Zdeněk Harapát.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme