Hradby zachrání už jen demolice

27. 2. 2018

Severní terasy v Hradci Králové jsou v katastrofálním stavu. Čeká je demolice. Než k ní dojde, budou se ještě roky samy rozpadat. 

Hradec Králové – Severní část hradeb v krajském městě čeká na přestavbu roky. Terasy v historickém centru města se sesouvají a pouhá oprava už stačit nebude. Terasy se musí zbourat a postavit znovu. Potrvá to roky. 
Demolice bude nutná i proto, že terasy mají být bezbariérové. „Prakticky celé terasy se zdemolují. Poté se v podstatě vybudují znovu a jinak,“ informoval vedoucí investičního odboru Valentýn Avramov. K realizaci plánu město postupuje pomalu, projektová dokumentace je však již zpracována. „Nyní probíhají projednávání pro podání žádosti o územní rozhodnutí,“ informoval Milan Brokeš, vedoucí odboru správy majetku města. Poté bude zpracována dokumentace ke stavebnímu povolení. „To také nebude ze dne na den, protože se k němu budou vyjadřovat i památkáři,“ podotkl Avramov. 
Rekonstrukce tak letos určitě nezačne. „Myslím, že realizace projektu by se mohla zahájit po třech letech,“ uvedl náměstek primátora pro rozvoj města Jindřich Vedlich

Hradecký deník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme