Gymnázium odstartovalo duální program American Academy Online

Krkonošské gymnázium ve Vrchlabí si připsalo významný primát. Jako první veřejná škola v Česku od začátku nového školního roku začala zájemců nabízet duální program American Academy Online. Program, který je zpoplatněný, umožní si k české maturitě přidat i americkou. V úterý po poledni převzalo vedení školy příslušný certifikát a za účasti zástupců kraje, města Vrchlabí a ředitelů významných místních podniků oficiálně odstartovalo celý program.

30. 9. 2021

Slavnostního začátku unikátního programu se zúčastnil ředitel Krkonošského gymnázia ve Vrchlabí Martin Vlášek a koordinátor tohoto programu na škole a lektor angličtiny Jaroslav Bareš. Za American Academy Online přítomné pozdravil Ondřej Lepka. Krajskou a místní samosprávu zastupoval náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Arnošt Štěpánek, starosta Vrchlabí Jan Sobotka, místostarosta Michal Vávra a zastupitel a předseda výboru pro vzdělání a inovace Lukáš Teplý (TOP 09). Zástupce významných vrchlabských firem reprezentoval ředitel místního závodu ŠKODA AUTO Ivan Slimák a jednatel společnosti Kablo Vrchlabí Tomáš Vrbata.

„Máte skvělou příležitost, kterou my jsme neměli a mě dojímá, že jsem se něčeho takového dožil,“ prohlásil směrem k přítomným studentům starosta města Jan Sobotka (ZVON). „Čeká vás tvrdá práce, která ale stojí za to. Bude vás třeba mrzet, že vaši vrstevníci hrají za barákem fotbal nebo chodí někde do hospody, ale vy máte unikátní možnost, která vás jednou může posunout hodně daleko,“ doplnil ho zastupitel Lukáš Teplý (TOP 09, Vrchlabí do toho!), který byl jen z hlavních iniciátorů a hybatelů celého projektu.

Náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro školství Arnošt Štěpánek (Piráti) zdůraznil, že získání americké maturity může gymnazistům dveře na vysoké školy po celém světě a poskytne jim výhodu v profesním uplatnění.

Jiří Štefek

Zdroj: Vrchlabinky.cz

Štítky
Osobnosti: Lukáš Teplý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme