28. 11. 2010

Ve svých vyjádřeních v médiích ODS podtrhuje skutečnost, že KSČM chce podpořit připravovanou Koalici dobré vůle.

TOP09 zastává názor, že kvalita politických projektů se neměří tím, kdo s nimi souhlasí, nýbrž tím, slouží-li dobré věci. Užitečnost návrhů Koalice dobré vůle se nepozná podle toho, že s nimi souhlasí komunisté, ani podle toho, že s nimi má ODS potíže.

Kvalita politických řešení se ověří pouze v praxi. Pokud pro ODS nejsou některé návrhy Koalice dobré vůle přijatelné, bylo by užitečné vyjednávat o tom, zda-li lze najít kompromisy. Občané by to jistě ocenili jako snahu ODS podporovat skutečnou obnovu politiky pro naše město. Takový přístup by byl produktivněší než tabuizování našich návrhů jenom proto, že je podporuje i ta či ona strana.

Na závěr tiskového prohlášení ODS by se snad vešla i trochu delší věta než strohé: „Vyjednávání (o středopravé koalici) však opustila se svými čtyřmi zastupiteli TOP 09.“

Protože se tak nestalo, doplníme ji sami.
TOP 09 ve svém volebním programu slíbila „To pravé pro Hradec Králové“ – tedy především změnu v politickém stylu vedení města. TOP 09 se trpělivě snažila ovlivnit tuto situaci, ale se svou snahou zůstala v plánované středopravé koalici osamocena. TOP 09 nechce zklamat občany Hradce Králové, kteří šli k volbám v naději, že dojde k opravdové změně ve vedení města. Ve středopravé koalici ji však byla přisouzena pouze role těch, kteří smí přikývnout k zachování stávajících poměrů. V tom však TOP 09 svou politickou roli nevidí, a jenom proto opustila vyjednávaní o středopravé koalici. TOP 09 udělá všechno proto, aby splnila mandát svých voličů, žadajících energickou obnovu politiky v Hradci Králové. Užitečnější, než pokusy vynutit si její návrat, by byly návrhy pro společný postup.

Lenka Jaklová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme