Fotbalový stadion postaví město samo

Zastupitelé kývli na ukončení smluvních vztahů s ECE

1. 4. 2015

Před sedmi lety schválili městští zastupitelé vítěze investorské soutěže pro areál aktivit volného času s využitím pozemků v místě Všesportovního stadionu a areálu TJ Slavia v Malšovicích. Dnes se sedmatřicetičlenný vrcholný orgán města rozhodl ukončit smluvní vztahy s tehdejším vítězem, tedy firmou ECE Projektmanagement Praha s.r.o., uzavřené v souvislosti s projektem Park Malšovice. Město postaví fotbalový stadion ve své režii, přičemž první faktické kroky zastupitelé učinili před krátkou chvílí.

„Město ve snaze urychlit stavbu fotbalového stadionu zadá veřejnou zakázku na pořízení projektové dokumentace pro územní řízení, stavební povolení a dokumentaci pro výběr zhotovitele,“ potvrzuje zastupiteli schválenou variantu dalšího postupu Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města. Dodává, že vše se uskuteční formou otevřeného nadlimitního řízení, přičemž kritériem pro hodnocení nabídek bude ekonomická výhodnost. „Veškerá snaha města bude teď soustředěna na stavbu fotbalového stadionu, který by měl v režii města vzniknout co nejdříve. Dnešním dnem, tedy po zastupiteli odhlasovaném ukončení smluvních vztahů s firmou ECE, máme volné ruce a můžeme veškeré přípravné práce zintenzivnit,“ dodává Jindřich Vedlich.

Zastupitelé už byli seznámeni 24. února 2015 se studií proveditelnosti, což by mohla být jedna z cest, jak by v budoucnu mohl být Všesportovní stadion v Malšovicích přestavěn na ryze fotbalový stadion. „Už tehdy bylo avizováno, že všechno bude podléhat dalším procesům, řízením a schvalováním v radě města a samozřejmě v zastupitelstvu. První krok byl přitom učiněn na zastupitelstvu právě před chvílí,“ potvrzuje Jindřich Vedlich.

Ukončení smluvních vztahů s firmou ECE vznikl městu nárok na úhradu částky ve výši takřka 4,5mil. Kč bez daně. Jedná se o finanční částky spojené zejména s vyhotovením projektové dokumentace, s inženýringem pro vydání územního rozhodnutí, ale i prokazatelně vynaloženým podílem města na připojení trafostanice. Výše zmíněné částky vychází ze smlouvy mezi městem a ECE, kde je výpočet náhrad podrobně specifikován.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme