Druhá kolej už slouží. Do Hradce za pár let

14. 6. 2016

Několik let si ještě budou muset Hradečáci počkat na druhou kolej od Pardubic. Zatím je hotovo ze Stéblové do Opatovic nad Labem.
Východní Čechy – Až stošedesátikilometrovou rychlostí mohou konečně jezdit vlaky mezi Stéblovou a Opatovicemi nad Labem na trati, která spojuje Hradec Králové s Pardubicemi.
Pokračování stavby druhé koleje dále do Hradce Králové plánuje Správa železniční dopravní cesty na rok 2019. Otázkou stále je přesná poloha trati. U Hradce by totiž měla kolejím ustoupit kaštanová alej. Proti se ale postavili místní obyvatelé, kteří jednají s vedením města, a vznikla také petice na podporu zachování aleje.
Při jednání jsme deklarovali, že uděláme vše pro to, aby byl zásah do zeleně co možná nejmenší,“ řekl již dříve náměstek primátoraJindřichVedlicha dodal, že případně pokácené stromy budou nahrazeny novými dřevinami. Místní chtějí přesunout druhou kolej na opačnou stranu než je alej, tam by podle města ale byl problém s jedenácti vlastníky, se kterými by se radnice musela dohodnout.

Hradecký deník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme